AVERTISMENT: Locuitorii din Turcineşti, expusi la epidemii

Primarul comunei Turcineşti este hotărât să nu dea drumul la apă chiar şi în condiţiile în care meteorologii au emis cod portocaliu de caniculă pentru acest început de săptămână. Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj, spune că în situaţia în care conflictul politic nu încetează, localnicii riscă să se confrunte cu diferite epidemii. Vasile Găgălniceanu dă vina pe consilierii PDL care n-ar fi de acord cu preluarea reţelei de către Aparegio din cauza unui ordin de partid.

Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti, a sistat furnizarea apei după ce, sâmbătă, a încercat din nou să dea reţeaua în administrarea Aparegio. Gogălniceanu spune că vinovaţi de această situaţie sunt consilierii PDL care nu au votat proiectul de hotărâre în baza căruia trebuia să se facă preluarea. “Nu voi da drumul la apă indiferent ce va fi. Nu am posibilitatea să întreţin singur reţeaua de alimentare. Pentru că nu ştiu să reglez presiunea risc să stric întreaga reţea. Am nevoie de oameni specialişti, însă consilierii PDL nu au înţeles necesitatea ca Aparegio să ia în administrare sistemul de alimentare”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Ba mai mult, acesta este convins că, la ordinul conducerii PDL, consilierii s-au împotrivit proiectului de lege. “În condiţiile actuale de secetă, consilierii PDL au lăsat comuna fără apă din ordinul partidului. Mi-a spus un consilier PDL că nu poate fi de acord cu acest proiect pentru că ar asta ar însemna să fie exclus din partid. Aşa că a preferat să sufere din cauza lipsei de apă şi familia sa”, a mai precizat Gogălniceanu. Cu toate acestea, consilierul democrat-liberal Vasile Modrea îl contrazice pe primar. “Consilierii PDL au avut libertatea să voteze cum au crezut ei de cuviinţă. Nu le-a dat nimeni nici un ordin să voteze într-un anumit fel. Acest proiect nu este legal atât timp cât pe rol se află un proces privind recepţia lucrării de alimentare cu apă”, a declarat Modrea.

AVERTISMENT

Reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că oamenii din Turcineşti riscă să se aleagă cu anumite epidemii şi cu recoltele distruse de secetă. “Este regretabil ceea ce se întâmplă la Turcineşti. Conflictul politic ar trebui să înceteze cât mai repede. În actualele condiţiile caniculare pot interveni epidemii, iar recoltele pot fi distruse din cauza lipsei de apă”, a declarat Mădălina Ciolocoi, vicepreşedinta Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: