Furtuna i-a băgat în sperieţi pe sătenii din Văgiuleşti

Furtuna i-a băgat în sperieţi pe localnicii satului Valea Motrului la sfârşitul săptămânii trecute. Într-o jumătate de oră vijelia a făcut prăpăd şi sătenii au crezut că vine sfârşitul lumii. Case afectate, grădini distruse, culturi puse la pământ. Bătrânii satului îşi fac cruce pentru că nu au văzut niciodată aşa ceva şi pentru câteva zeci de minute s-au gândit că vor dispărea de pe faţa pământului.

Totul a început cu o vijelie, iar apoi s-a dezlănţuit ploaia. Acoperişul mai multor case a fost luat de vânt, iar oamenii au fugit pe unde au apucat. „Aşa ceva nu am văzut de când sunt. Când a venit furtuna mi s-u spart geamurile, mi-a luat ţigla de pe jumătate din casă şi a picat tavanul peste mine în casă. A fost dezastru ce să mai. Nu ne gândeam că mai ieşim în ziuă. Când am văzut aşa nu putea sta în casă şi am fugit pe unde am apucat. Eu am dormit cu familia în grajd”, spune un localnic.

Unui localnic i s-a făcut rău când a văzut că acoperişul unei anexe gospodăreşti i-a fost smuls. „Eu aveam treabă în atelier când a venit vijelia. A bătut vântul atât de puternic încât mi-a ridicat tabla de pe o anexă gospodărească. Când am văzut am căzut jos din picioare că nu mi-a venit să cred. Mi-am revenit şi am fugit spre casă şi am văzut că din cauza vântului mi s-a mişcat şi maşina din loc. A fost groaznic. Nici acum nu-mi revin”, povesteşte un localnic cu lacrimi în ochi.

Culturile agricole au fost puse la pământ şi oamenii au încercat în zadar să mai salveze ceva. Le pare rău numai de banii pe care i-au investit. „Culturile agricole şi grădinile sunt puse la pământ. Nu mai avem nicio speranţă. Am încercat să le mai ridică să le sădim din nou dar nu cred că rezolvăm mare lucru. Nici fructe nu avem pentru că toate au fost doborâte jos”.

Vântul puternic şi ploaia i-a băgat în sperieţi pe săteni, în special pe bătrânii satului care şi-a făcut cruce crezând că vine sfârşitul lumii pentru că nu au mai văzut niciodată aşa ceva. „Eu aşa ceva nu am mai văzut şi sunt şi eu bătrână, am aproape 80 de ani. Când am ieşit afară şi am văzut ce este mi-am făcut cruce. Soţul meu s-a speriat şi el îngrozitor. Ce să mai am crezut că vine sfârşitul lumii şi ne i-a de pe faţa pământului”.

Sătenii din Valea Motrului au început să-şi repare acoperişurile caselor şi încearcă să mai pună câte ceva prin grădini.

Galerie foto



Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: