Avertisment pentru culegătorii de ciuperci și fructe de pădure

Într-o perioadă în care pădurile s-au umplut de culegători de ciuperci și fructe de pădure, autoritățile vin cu un semnal de alarmă. Tot mai mulți șacali și-au făcut adăpost în pădurile din județul Gorj. Autoritățile spune că vorbim de animale foarte periculoase, dar și posibile purtătoare de rabie.

Șacalii ies la vânat, în special, pe timpul nopții. Cei de la Asociația Județeană de Vânători și Pescari Gorj au transmis că se fac acțiuni de vânătoare, dar șacalii sunt greu de prins.

În ultimii ani, șacalii s-au tot înmulțit în pădurile din județul Gorj.  „Populația de șacali e într-o creștere continuă. Avem misiunea de a recolta un număr de vulpi și șacali, găsiți morți în mediul sălbatic, pentru a vedea dacă avem liniște în teritoriu. Se fac analize să se vadă dacă este prezent virusul rabic”, a spus Sorin Ștefănescu, directorul DSV Gorj.

Șacalii au făcut deja pagube în păduri. „Este o specie foarte periculoasă. Face foarte mari pagube și la vânat. Prin personalul din teren, se desfășoară acțiuni de combatere a acestor răpitoare. Specia se recoltează noaptea. Ziua iese foarte greu”, a explicat și Florin Birceanu, directorul AJVPS Gorj.

În localitățile de sub munte, mulți localnici s-au trezit cu șacali în gospodării. Nu doar șacalii s-au înmulțit în ultima perioadă, ci și vulpile. Acestea au început să coboare după hrană tot mai aproape de culturile oamenilor, la câmpie. O vulpe a fost filmată recent și în municipiul Târgu Jiu. Astfel de apariții au mai fost semnalate și în urmă cu câteva luni pe străzile din oraș.

Vizualizări: 7,640

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: