Șefa ISJ Gorj: Pot să fie WC-uri în curtea școlii, dar să fie modernizate

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Marcela Mrejeru, a declarat la festivitatea de deschidere a anului anului școlar de la Fărcășești, că problema toaletelor în curtea școlii este supraevaluată. Mrejeru crede că important este să fie modernizate. Declarația rămâne în tonul celei date acum câteva zile de ministrul educației, Sorin Câmpeanu. 

”Toată lumea, în ultima vreme, întreabă de wc-urile din curtea școlii. Să știți că pot să fie și în curtea școlii, și acasă avem, dar sunt modernizate. 

Dacă acelea din curtea școlii sunt modernizate, nu contează, le trecem ca atare, să fie adecvate și să nu aibă copiii probleme”, a spus aceasta.


ISJ Gorj urmează să publice un raport cu privire la starea școlilor, când se va cunoaște și numărul școlilor din Gorj unde toaleta este încă în curte.


Problema toaletelor din fundul curții a fost tratată superficial și de ministrul educației Sorin Câmpeanu. Ministrul a spus că este o problemă exagerată. ”Este o problema exagerată și este legată de foarte multe ori de calitatea educației. Eo problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înțelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educației, din moment ce mulți dintre noi am făcut performanță învățând în aceste școli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată, clar, și va fi rezolvată”, a spus ministrul educației


 El declara că mai sunt 180 de școli unde toaletele sunt în curte.

Prefectul Marcel Iacobescu a declarat într-o emisiune la Accent TV că 77 de școli nu au toalete în clădirea unde elevii își desfășoară activitatea, însă doar 4 sunt neconforme. 

Vizualizări: 1,278

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: