Ghizii de la Peștera Polovragi, obligați să se îmbrace în veșminte tradiționale 

Personalul care își desfășoară activitatea la Peștera Polovragi este obligat să poarte veșminte tradiționale. Acest aspect este menționat în regulamentul de organizare și funcționare a peșterii. 

Primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, a precizat că unii dintre cei care lucrează la peștera lui Zamolxes s-au conformat, iar alții nu: „Am căutat să oferim servicii de calitate, astfel că s-a stabilit prin regulamentul de organizare și funcționare ca în zilele de weekend, ghizii și în căsătorii să poarte costum popular sau măcar ie. Prin această decizie, am dorit să le oferim vizitatorilor o atmosferă plăcută care să amintească de istoria acestui loc, dar și de păstrarea originalității acestor meleaguri. Unii au înțeles foarte repede, iar alții mai greu. Intrăm încet-încet într-o normalitate și mă bucură că este apreciată strădania noastră. Personalul a înțeles că vinde o marfă și trebuie să o vândă cât mai plăcut“. 

Peștera Polovragi a trecut în administrarea Primăriei Polovragi în urmă cu trei ani. Până atunci, aceasta s-a aflat în administrarea Primăriei Polovragi.

Vizualizări: 487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: