Avertismentul medicilor de familie pentru Ciolacu: Să nu vadă cum e să nu muncim

Supărare mare în rândul medicilor de familie din Gorj după ce s-a propus reducerea cu 25% a banilor alocați pentru acest an. E o lovitură care va duce sistemul medical în colaps, avertizează medicii de familie. 

Doctorii din Gorj vor să meargă să discute cu premierul Ciolacu și să înțeleagă planurile de reducere a bugetelor. Mai mult, medicii de familie din Gorj consideră că tăierile s-au făcut arbitrar și fără o analiză serioasă a cabinetelor. 

Președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu: „Trebuie să avem o discuție cu primul ministru pentru că aceste modificări de fonduri s-au făcut prin ordin de ministru și președinte de Casă Națională. Vrem să ajungem la primul ministru. Această tăiere s-a făcut arbitrar. Vrem să se facă o analiză serioasă cu patronatele din Medicina de Familie. Și să știți că și medicii din Ambulator sunt în aceeași situație. Să facă analize să vadă ce înseamnă acești bani. Foarte multă lume a fost oripilată: Vai, ce mulți bani câștigă medicii de familie! Nu e adevărat. Sunt banii cabinetelor. Din acești bani, medicii plătesc personal, utilități, plătesc tot”.

Moisescu a lansat și un avertisment: „N-aș vrea să vadă premierul ce înseamnă să nu muncească medicii de familie”.

„Am senzația că nu s-a discutat. L-am auzit pe premier că sunt bani nemunciți. Aiureală mai mare n-am auzit. Cine i-a spus domniei sale că medicii de familie nu muncesc? N-aș vrea să vadă ce înseamnă să nu muncească medicii de familie”, a mai spus Moisescu, într-un interviu la Radio Infinit.

Societatea Naţională de Medicina Familiei a transmit că alocarea bugetară pe 2024 pentru medicii de familie a fost redusă cu 25% față de anul trecut. Medicii reamintesc și de lipsa doctorilor de familie cu care România se confruntă. Datele arată că doar 47% din localitățile din România (1496) au suficienți medici de familie.

Vizualizări: 1,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: