Cum poți pregăti acasă siropul de cătină cu miere pentru imunitate!

Siropul de cătină cu miere pe care îl procurați din magazine poate fi pregătit foarte ușor acasă. Aveți nevoie de fructe de cătină proaspete și miere de albine, un borcan de sticlă sau ceramică și o lingură de lemn.
Pentru a prepara cătină cu miere, se curăță și se usucă bine boabele de cătină, care se zdrobesc ușor sau se pun întregi într-un borcan de sticlă sau ceramică. Peste cătină se toarnă miere, de preferat în proporție de 2:1 (două părți cătină, o parte miere), amestecându-se apoi bine. Amestecul se lasă la macerat la temperatura camerei timp de 7-10 zile, amestecând zilnic, după care se poate depozita la frigider.
Mod de preparare:
Spală bine boabele de cătină și elimină impuritățile, apoi lasă-le să se usuce complet pe un șervețel absorbant. Zdrobește ușor fructele de cătină într-un bol de sticlă sau ceramică, sau le poți pune întregi în borcan.
Toarnă miere peste cătină, acoperind complet boabele. O proporție recomandată este de două părți de cătină la o parte de miere. Amestecă ingredientele bine și acoperă borcanul. Lasă amestecul la macerat timp de 7-10 zile, amestecând zilnic cu o lingură de lemn.
După macerare, preparatul se poate păstra cu fructele cu tot sau se poate strecura opțional. Păstrează borcanul bine închis ermetic la frigider.
Se administrează pe stomacul gol, dimineața, câte 1-2 lingurițe.
Preparatul poate fi adăugat și la ceai, dar nu la o temperatură mai mare de 40 de grade Celsius.
Vizualizări: 185
Distribuie Trimite pe WhatsApp