Avocată lovită cu pumnul în cap

Un bărbat din Gorj a fost condamnat la 1 an şi 2 luni de închisoare, pentru ultraj judiciar, după ce și-a agresat avocatul. Pentru că are antecedente penale, bărbatul a primit zilele trecute o pedeapsă cu executare, sentința nefiind însă definitivă.

Fapta de care este acuzat bărbatul s-a petrecut în luna iulie 2019, în arhiva Judecătoriei Motru. Nemulțumit de modul în care a fost reprezentat în instanță într-un dosar civil având ca obiect „pretenții”, bărbatul i-a cerut avocatei să-i dea banii înapoi. Concret, el i-a reproșat femeii că a încasat un onorariu mare, de 1.500 de lei, și nu l-a ajutat să declare și să motiveze căile de atac, după ce acțiunea i-a fost respinsă ca nefondată.

„În momentul în care îi reproșa persoanei vătămate că nu a făcut demersurile necesare pentru a avea câștig în judecata pe fond a cauzei, inculpatul gesticula și îi flutura prin față un extras după portalul instanțelor de judecată, încercând să îi dovedească că singur, și fără ajutorul altcuiva, a formulat apel și recurs în cauză, iar Curtea de Apel Craiova i-a admis acțiunea. Auzind reproșurile inculpatului și faptul că îi cerea să îi restituie onorariul, pentru că în caz contrar va formula plângere penală împotriva sa, persoana vătămată i-a luat hârtia din mână și a aruncat-o pe masă, moment la care inculpatul a ripostat și a lovit-o cu pumnul în cap, peste ochelarii pe care îi avea așezați în acest loc”, potrivit rechizitorului.

La audieri, individul nu a recunoscut fapta săvârșită. Bărbatul este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat şi violenţă. „Fapta pentru care este judecat inculpatul a fost săvârşită în sediul unei instanţe judecătoreşti, persoana vătămată fiind avocat, fapt ce duce la concluzia că inculpatul dă dovadă de o desconsiderare totală a normelor de conduită socială”, a motivat Judecătoria Motru.

„Dispune ca inculpatul să execute în final pedeapsa de 1 an şi două luni închisoare în regim de detenţie la care se adaugă pedeapsa de 4000 lei amendă penală aplicată prin sentința penală nr. (...)”, a stability Judecătoria Motru, decizie pe care bărbatul a și contestat-o deja.

Vizualizări: 6,177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: