Avocata lui Ponta, anchetată de DNA! Primar reţinut!

Victor Ponta trebuie să își caute mai cu grijă apărătorii în dosarul Turceni Rovinari pentru că, de miercuri, avocata sa este pusă oficial sub urmărire penală de către Direcția Națională Anticorupție. Claudia Loredana Radu este anchetată într-un dosar în care primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a fost reținut pentru 24 de ore pentru fapte de corupție, amândoi fiind legați strâns de Gabriel Oprea, fostul ministru de interne și naș de botez al fiicei lui Ponta.

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu și-a petrecut noaptea în spatele gratiilor, fiind acuzat de luare de mită, faptele petrecându-se cu mai mulți ani în urmă, punerea sub acuzare a edilului producându-se la câteva săptămâni după ce preluase șefia UNPR de la Gabriel Oprea. În dosar Onțanu este anchetat împreună cu o nepoată a fostului ministru de interne, Claudia Loredana Radu, cea care l-a apărat pe Ponta în fața procurorilor DNA pe parcursul cercetărilor în dosarul Turceni – Rovinari, ea fiind acuzată, la rândul său, că a plagiat în lucrarea de doctorat, după cum relata anul trecut hotnews.ro, coordonator al lucrării fiind nimeni altul decât Oprea.
În toată această încrengătură mai trebuie menționat și că avocata lui Ponta a fost cea care s-a ocupat de înregistrarea oficială a USL la instanța de judecată. Acum ea are de dat alte explicații în fața procurorilor, fiind acuzată că l-a ajutat pe Onțanu să primească o șpagă mascată într-un teren de 1500 mp în capitală.

Acuzaţii
Procurorii susțin că în perioada 2006 – 2007 Neculai Onțanu a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la o persoană care trebuia să redobândească proprietatea pe terenuri ce aveau o suprafață însumată de peste 83.000 mp în capitală. Primarul reținut miercuri seară a emis titlul de proprietate și a primit apoi 1500 mp pe strada Barbu Văcărescu, folosindu-se de doi interpuși, unul fiind avocata lui Ponta. Așa a ajuns Claudia Loredana Radu să fie acuzată acum de complicitate la luare de mită și spălare de bani, procurorii menționând că sesizarea în acest dosar au primit-o în anul 2016.
„La data de 13 noiembrie 2007, s-au încheiat, la același notariat public, două contracte de vânzare cumpărare prin care a fost transferat dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 500 mp din terenul situat pe str. Barbu Văcărescu către persoana respectivă și asupra unei suprafețe de 1.000 mp din același lot către suspecta Radu Loredana Claudia. Prețul prevăzut în contractul încheiat cu persoana respectivă a fost de 500 euro/mp, respectiv valoarea minimă conform Ghidului cu prețuri orientative ale imobilelor realizat de Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (preț total 250.000 euro). În contractul încheiat cu suspecta Radu Loredana Claudia a fost prevăzut un preț de 10 ori mai mic, respectiv 50 euro/mp (preț total 50.000 euro). Cu privire la modalitatea de plată s-a menționat în ambele situații că s-ar fi plătit un avans de 5.000 euro la o dată neprecizată, iar diferența s-ar fi achitat în numerar în ziua încheierii contractului. În realitate nu s-a achitat nicio sumă de bani, cele două contracte au avut un caracter fictiv, terenurile fiind transferate în contul mitei promise primarului Onțanu Neculai, la indicația acestuia. Suprafața de teren respectivă era cuprinsă în titlul de proprietate emis la propunerea inculpatului Neculai Onțanu și avea o valoare de piață de aproximativ 4.200.000 euro, pe baza sumelor cu care a fost revândut de cei doi intermediari, la scurt timp, după finalizarea tranzacțiilor fictive”, a comunicat DNA, Onțanu urmând să fie prezentat azi la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Vizualizări: 704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: