Avocaţi uimiţi de verdictul în cazul poliţistului băut. „E o premieră!”

Decizia prin care poliţistul Cristian Bordea a fost condamnat să conducă doar maşinile de serviciu a stârnit controverse. Avocaţii consideră că judecătorul ar fi vrut să-l protejeze pe agentul de poliţie să nu rămână şomer. Cu toate acestea, poliţistul şi-ar fi putut desfăşura activitatea şi dacă ar fi rămas fără permis. Deocamdată, atât el, cât şi şefii lui aşteaptă o decizie definitivă din partea instanţei.

Avocaţii gorjeni au declarat că nu au mai văzut o astfel de sentinţă până acum. „E o premieră. Eu nu am mai auzit de aşa ceva. Pedeapsa complementară ar fi trebuit, în mod firesc, să se refere la o interdicţie de a conduce pe o anumită perioadă de timp, fără distincţie între serviciu şi casă. Fără îndoială, judecătorul a intenţionat, prin sentinţa pronunţată, să-l protejeze oarecum pe poliţist în sensul de a putea derula, în continuare, raportul de serviciu”, este opinia avocatului Pantelimon Manta.

Chiar dacă această decizie va rămâne definitivă, avocatul Manta nu crede că va fi şi un precedent pentru că astfel de decizii nu reprezintă un izvor de drept. 

„În acest moment, poliţistul se află la dispoziţia unităţii şi execută activităţi în cadrul Biroului de Ordine Publică Târgu Jiu. Nu ne-am mai confruntat cu o astfel de situaţie”, a declarat Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

 „Am greşit!”

Agentul de poliţie a spus că nu va contesta decizia instanţei şi că regretă incidentul. „Am greşit. Am spus de la acel moment. E o greşeală pe care nu trebuia s-o fac, mai ales că sunt poliţist, dar sunt pedepsit. Asta este. Ce să fac? Nu voi contesta decizia instanţei pentru că nu am de ce să mai fac apel. Aştept să treacă acest timp, apoi voi putea conduce din nou. Mie nu mi se pare nimic spectaculos în această decizie. Nu vreau să fac mai multe comentarii”, a fost reacţia poliţistului Cristian Bordea.

În 2014, acelaşi poliţist a fost destituit din funcţie din cauză că a venit beat la serviciu şi a părăsit postul să vadă un meci de fotbal. Nu a stat prea mult departe de uniformă, pentru că a fost reangajat în baza unei decizii a Curţii de Apel Craiova. 

Vizualizări: 2,706

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: