Primarii din „Lotul Ydail” cer urgentarea anchetei. „Au trecut 3 ani şi noi suntem tot inculpaţi”

Au trecut mai bine de doi ani şi ceva de când mai mulţi primari din judeţ au fost ridicaţi de procurori şi reţinuţi pentru 24 de ore într-un dosar de corupţie legat de afacerile derulate cu firma „Ydail Construct” a lui Ion Iordache, fost primar la Turceni, despre soarta acestui dosar nemaiştiindu-se nimic. Acum, edilii care au căpătat statutul de inculpaţi în dosar au depus la instanţa de judecată o plângere prin care le cer judecătorilor să dispună Parchetului urgentarea anchetei.

Plângerea pentru „contestaţie durată proces” a fost înregistrată la Tribunalul Gorj la sfârşitul lunii februarie, iar în ea sunt parte Sorin Bucurescu, Mihai Calotă, Petre Grigorie, Ion Gruescu, Adrian Mangu, Ilie Petroi, Florinel Ţuilă, Constantin Podaru şi Ana Ceană, de la Melineşti – Dolj. De asemenea, administratorul de la Ydail, Doru Ştefan Şandru, are calitatea de inculpat, toţi cei menţionaţi dorind să primească cât mai repede o soluţie din partea procurorilor.

Cercetările vizează diverse sume de bani pe care primarii le-ar fi primit de la afacerist, într-o agendă a lui Şandru fiind descoperite diverse însemnări cu cifre care ar reprezenta banii care ar fi ajuns la edili.

„Despre ce fel de celeritate vorbim când au trecut aproape 3 ani de când am fost plimbaţi toţi cu dube şi cătuşe ca mari infractori, iar de atunci nici noi, nici dumneavoastră, cred că nici procurorii, nu au mai auzit nimic, nimic despre acest dosar. Despre ce anchetă e vorba? Au venit atunci şi au făcut percheziţii, au ridicat documente de la primărie pe care nici în ziua de azi nu le-am mai primit înapoi, iar cercetările nu sunt gata. Nimeni nu ne-a chemat în toată această perioadă la o declaraţie, ceva care să ne arate şi nouă că se face ceva în dosar. Vrem acum ca judecătorul să clarifice lucrurile pentru că deja au trecut, v-am spus, aproape trei ani de când au început cercetările şi noi suntem tot inculpaţi”, afirmă Sorin Bucurescu.

Învingător într-un alt dosar în care a fost reţinut pentru 24 de ore şi plasat apoi sub control judiciar, primarul de la Slivileşti crede că niciunul dintre colegii săi din dosarul „Ydail” nu are vreo vină, ceea ce ar explica şi de ce anchetatorii par să fi „uitat” de acest dosar. „Nu au probe, e simplu, pentru ceea ce susţin dumnealor acolo. Sunt nişte aberaţii pe care nu le poate proba nimeni pentru că nu ai cum să obţii probe la fapte care nu există”, mai spune primarul.

Vizualizări: 2,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: