Avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti, executaţi silit

Avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti riscă să fie executaţi silit de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj din cauza debitelor restante pe care le au la plata contribuţiei la asigurările de sănătate. Mulţi dintre ei se sustrag chiar de la plata acestor contribuţii. Cele mai mari restanţe sunt înregistrate de notari, chiar dacă aceştia ca număr de persoane fizice autorizate sunt mai puţini ca avocaţii.

Peste 300 de avocaţi, notari şi executori judecătoreşti din judeţul Gorj sunt înregistraţi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj ca persoane fizice autorizate. Aproximativ jumătate dintre aceştia înregistrează debite la plata contribuţiei la asigurările de sănătate. Valoarea totală a restanţelor este de peste 720 de mii de lei noi. Cele  mai mari debite le înregistrează notarii. Chiar dacă sunt numai 18 rău platnici, jumătate din suma totală a debitelor este a lor. Din cei peste 250 de avocaţi jumătate dintre ei sunt rău platnici, asta în condiţiile în care se presupune că sunt la curent cu legislaţia în vigoare. „Cei mai mari restanţieri la plata contribuţiilor la asigurările de sănătate sunt avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti. În baza de date avem înregistraţi ca persoane fizice autorizate 26 de notari, iar 18 dintre ei au debite în valoare de peste 406.000 de lei noi. Avocaţi avem înregistraţi 267, iar dintre aceştia 95 sunt datornici cu restanţe de peste 241.000 de lei noi.  Executorii judecătoreşti sunt număr de 10, dintre care sunt patru debitori cu o sumă de aproape 75.000 de lei noi”, spune Amalia Făgaş, reprezentat CJAS Gorj.

În aceste condiţii conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate se vede nevoită să treacă la executarea silită a acestor datornici. „Noi am trimis somaţii de plată pentru debitele pe care le înregistrează aceste categorii de persoane fizice autorizate, iar dacă nu plătesc restanţele o să-i executăm silit. Avem şi persoane care se sustrag de la plată, dar o să le depistăm”, spune Amalia Făgaş.

Până acum nici un avocat, notar sau executor judecătoresc nu a fost executat silit.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: