Avocatul lui Trump, dezvăluiri despre afacerile lui Biden în România

Rudy Giuliani, avocatul personal al președintelui american Donald Trump, a acuzat duminică, într-un interviu la Fox News, că mass-media a încercat să mușamalizeze suspiciunile de corupție la adresa fostului vicepreședinte american Joe Biden și familiei acestuia. Giuliani a amenințat totodată cu dezvăluiri privind afacerile lui Biden în România.

„Presa de la Washington a acoperit aceste lucruri în ultimii trei ani”, a spus Rudy Giuliani într-o intervenție la emisiunea lui Howard Kurtz de la postul Fox News, "Media Buzz". „Încerc să investighez un enorm scandal de corupție din perioada Administrației Obama”, a susținut el.

După ce moderatorul i-a spus că emisiunea este pe final, Giuliani a insistat că mai are multe dezvăluiri de făcut. „Am toate informațiile. Sunt multe alte lucruri care vor apărea. Încă n-am trecut la România. Stați să vedeți când vom ajunge la România”, a avertizat el, fără a mai da detalii.

Despre afacerile familiei Biden și interesul lui Trump ca acestea să fie investigate scria încă din luna mai și cotidianul american New York Times, care menționa inclusiv faptul că fiul lui Biden l-a consiliat pe omul de afaceri român Puiu Popoviciu. Afaceristul a fost condamnat definitiv, in 2 august 2017, la șapte ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu si dare de mita in dosarul Ferma Baneasa, vizand fapte legate de tranzactionarea la un pret subevaluat a unui teren de 224 de hectare de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) Bucuresti, prin care s-au produs prejudicii de peste 335 de milioane de lei statului si aproape 620 de milioane de lei USAMV. Intrucat nu s-a prezentat la Poliție și nici nu a fost găsit de anchetatori pentru executarea pedepsei, Popoviciu a fost dat in urmărire internațională.

Joe Biden este unul dintre cei mai puternici oponenți ai lui Trump în cursa prezidențialelor din 2020, fiind unul dintre favoriți pentru nominalizarea partidului democrat.

Vizualizări: 1,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: