Avocatul Poporului îşi deschide birou la Târgu Jiu

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, vrea să deschidă la Târgu Jiu un Birou Teritorial. Anunțul a fost făcut chiar de acesta, profesorul universitar organizând o conferință în municipiu, cu tema ”Avocatul Poporului-un nou mandat, o nouă viziune”. Gheorghe Iancu este apropiat de gorjeni, mai ales că și-a desfășurat pentru un timp activitatea în cadrul Universității ”Constantin Brâncuși”

Gheorghe Iancu, profesorul universitar ce a fost numit pentru o perioadă de cinci ani Avocatul Poporului în urmă cu două luni, după expirarea mandatului lui Ion Muraru, a fost prezent joi la Târgu Jiu. Acesta s-a întâlnit cu autoritățile locale și județene, cărora le-a cerut ajutorul în deschiderea unui Birou Teritorial la  Târgu Jiu. Cel mai apropiat Birou Teritorial se află la Craiova, care a fost înființat în anul 2006. În județele în care nu o să fie Birou Teritorial o să fie desemnată o persoană care va ține audiențe și va rezolva petițiile care sunt de mai mică importanță. Restul va merge la Biroul Teritorial. ”Să facem o reorganizare a instituției pe regiuni de dezvoltare. Sunt opt regiuni de dezvoltare, deci vor fi 16 birouri teritoriale. În acest fel acoperim toate județele sau o mare parte din ele și în felul acesta suntem mai aproape de oameni. În județele unde nu va exista sediu va fi o persoană care va aparține de unul din birourile teritoriale. Astfel la Turnu-Severin va fi  desemnată o persoană de la Târgu Jiu”, spune Gheorghe Iancu. De fiecare dată când vine în Gorj, Gheorghe Iancu se simte ca acasă. ”Viața m-a adus aici și probabil că viața mea s-a legat la un moment dat de acest județ. Nu îmi place să umblu cu șopârlele. Sunt un om direct, jumătate sârb, jumătate ardelean. Mă leagă de județul Gorj sufletul oamenilor. Eu vin de la Dolj și acolo mă simt la fel de bine ca aici. Am petrecut trei ani aici la Universitatea Constantin Brâncuși. Mă mai atrage și prietenia pe care o am cu anumiți oameni de aici”, menționează Avocatul Poporului. La întâlnirea cu Avocatul Poporului a participat subprefectul Marcel Romanescu, Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, deputatul Dan Ilie Morega, președintele Tribunalului Gorj, Florin Encescu si alți directori de instituții publice din Gorj.

OBIECTIVE

După numirea unui nou Avocat al Poporului, activitatea și organizarea instituției are o nouă orientare, conform principiului ”Avocatul Poporului către cetățeni și nu neapărat cetățenii către Avocatul Poporului”. ”Politica instituției este Avocatul Poporului către popor și nu neapărat poporul către Avocatul Poporului. Și atunci este firesc să punem în aplicare așa ceva și să dăm importanță celor mai de jos. Cei care lucrează cu cetățeanul trebuie să fie lângă el”, relatează profesorul universitar Gheorghe Iancu.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: