Avram Iancu a înotat 12 ore fără oprire pe Bega, în pregătirea recordului mondial

Înotătorul Avram Iancu a înotat, la sfârșitul săptămânii trecute, timp de 12 ore fără întrerupere în râul Bega, la Timișoara, antrenament pentru recordul mondial pe care intenționează să-l stabilească pe Lacul Balaton, unde vrea să înoate 3 zile și 3 nopți fără oprire.

Înotătorul din Valea Jiului, bibliotecar de profesie, vrea să stabilească recordul mondial la mijlocul lunii iulie, când va merge în Ungaria pentru a străbate înot de două ori Lacul Balaton, timp de 3 zile și 3 nopți, fără oprire, pe distanța de 150 de kilometri.

Actualul record mondial pe care vrea să-l doboare este de 67 de ore și 16 minute de înot fără întrerupere. Face asta pentru a sărbători 45 de ani de la când Nadia Comăneci a obținut prima notă de 10 din istoria gimnasticii.

“Am înotat 12 ore în Canalul Bega fără întrerupere, din care 8 ore am înotat numai în AMONTE, împotriva unui curent deloc prietenos. Efortul a fost unul la care nu m-am așteptat. Așadar, am realizat un antrenament prețios care va conta în economia generală  a pregătirii. Mă simt bine! Însă, marele câștig al zilei au fost zâmbetele copiilor, satisfacția unora dintre ei că au primit răspuns la făcutul lor cu mâna. Oameni care doar au auzit de "fapte de poveste", dar care n-au avut posibilitatea să vadă cu ochii lor. Unii au stat cu orele pe mal și priveau inmărmuriți. Am văzut uimire în ochii multora și multă admirație. S-a strigat foarte mult de pe margine întru încurajarea mea. O fetiță de zece ani a compus chiar și o poezie acolo pe mal, inspirată de ceea ce a văzut. Cât timp actul creativ al copiilor a fost activat mă declar mai mult decât fericit”, a fost mesajul înotătorului.

 

 

Vizualizări: 683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: