Avram Iancu, finalist la Ultramaratonul de la Cercul Polar

Avram Iancu a încheiat, în premieră, Ultra-maratonul de la Polul Nord, sosind pe locul al treilea. Bibliotecarul din Valea Jiului, cunoscut pentru recordurile sale din sporturile extreme, este al patrulea român din istorie care termină Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord „6633 Arctic Ultra”.

Avram Iancu a pornit pe 7 martie în cursa de 611 kilometri şi a mers printre gheţuri până sâmbătă, în condiţii extreme. "Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii. Și, deși am reușit nu am niciun merit, e doar îngăduință divină. Iar locul 3, obținut la una dintre cele mai grele curse din lume, e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici.Dumnezeu să binecuvinteze ROMÂNIA!", a scris Avram Iancu pe pagina sa oficială de facebook.

Astfel, înotătorul Avram Iancu spune că a reușit să-și împlinească un vis. A trecut peste orice - gerul cumplit, hrana puțină și lipsa de somn - pentru a încheia ceea ce a lăsat neterminat, după cum spunea chiar el înainte de cursă. Avram Iancu a trecut al treilea linia de sosire, dar, cel mai probabil, va mai ceda o poziție în clasament. Organizatorii îi vor scădea ocupantului locului 4, cu ocazia omologării rezultatelor,din timpul total, 3 ore și 40 de minute, perioada petrecută pentru a-i acorda primul ajutor unui concurent. Pe parcursul celor 611 km, 9 dintre cei 15 concurenți au abandonat.

Avram Iancu este al patrulea român din istorie care reușește să încheie acest concurs desfășurat în condiții extreme. Tibi Ușeriu a câștigat de trei ori Arctic Ultra 6633, iar Andrei Roșu și Vlad Tanase au terminat pe locul al treilea ediția din 2016. Doar 20 de participanți din 11 țări s-au înscris anul acesta la „6633 Arctic Ultra”. România a fost reprezentată, pe lângă Avram Iancu, de Florentina Iofcea și Vlad Crișan Pop. Avram Iancu a participat pentru a doua oară la ultramaratonul de la Polul Nord. Anul trecut a fost nevoit să abandoneze cursa din cauza unei dureri la gamba piciorului drept.

Ultramaratonul de la Cercul Polar de Nord „6633 Arctic Ultra” este unul dintre cele mai dificile din lume din cauza temperaturilor scăzute la care trebuie să facă faţă participanţii.

Vizualizări: 838

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: