Prima competiție pe pârtia de la Rânca

Circa 100 de turiști s-au întrecut, sâmbătă, la Rânca. Au participat la Cupa Rotary la Schi, prima competiție organizată la munte în acest sezon. Cei mai buni concurenți au fost recompensați cu diplome, cupe și medalii.

93 de iubitori ai sporturilor de iarnă, de toate vârstele, s-au înscris în competiție. Vremea a fost numai bună pentru schi, soarele a fost din belșug, iar zăpada de pe pârtie a fost perfectă. Competiția a fost organizată pe patru categorii de vârstă. „Am 10 ani. Am participat și anul trecut. Îmi doresc să ies pe primul lor. Nu am emoții pentru că am testat pârtia deja de multe ori”, a spus un tânăr competitor. „Eu particip pentru prima dată. Am apucat să fac traseul. Sper să scot un timp bun. Mă bucur de vreme, de zăpadă și de peisajele superbe de aici, de la Rânca”, a spus un alt concurent. „Am 61 de ani. Nu fac sport de performanță. Vreau să fac mișcare. M-am înscris doar pentru distracție, pentru sport. Cred că este cea mai frumoasă zi din acest sezon. E și soare, e cald, e frumos și e multă zăpadă”, a spus un alt participant.

Cel mai rapid concurent a fost răsplătit cu o cupă. Nimeni nu a plecat cu mâna goală. Organizatorii au pregătit medalii și diplome pentru toată lumea. „Deschidem sezonul la Rânca. Suntem obișnuiți să fim aici în luna februarie. De data asta, e prima competiție. E cea de-a 13-a ediție a Cupei Rânca. A fost o zi superbă și foarte mulți doritori să participe la competiție. Am avut peste 90 de participanți pe cele patru categorii de vârstă, la schi și snowboard. Avem o cupă pentru cel mai bun timp, avem medalii pentru fiecare categorie de vârstă și premii pentru fiecare”, a explicat Ștefan Ghimiși, membru Rotary Târgu Jiu.

Mii de turiști

Stațiunea este ocupată aproape la capacitate maximă. În jur de 6.000 de turiști au urcat la munte. „A fost doar prima competiție. La Rânca, abia acum începe sezonul concursurilor. Vom avea tot felul de competiții pe pârtie până pe 17 martie. Zăpada este din belșug, cred că vom mai avea câteva luni, așa că nu avem decât să așteptăm turiștii aici la Rânca pentru că au ce vedea. Nu găsesc nicăieri asemenea frumuseți naturale”, a fost mesajul lui Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din stațiune.

Galerie foto



Vizualizări: 962

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: