Avram Iancu va trece înot Canalul Mânecii

Zeci de bicicliști gorjeni au mers ieri dimineață până la Valea de Pești, în Retezat, pentru a fi alături de un tânăr din Petroșani care are toate șansele să devină primul român ce se va încumeta la vară să traverseze înot Canalul Mânecii.

Avram Iancu îl cheamă pe temerarul care, la 27 de ani, se încumetă să facă ceea ce nici un român nu s-a gândit până acum, tânărul fiind un pasionat de sport, inclusiv de ciclism, ceea ce l-a ajutat în a obține susținerea morală a bicicliștilor din Târgu Jiu. Aceștia spun că au aflat de pe rețelele de socializare de planurile lui Avram Iancu și, ca urmare, ieri, mai ales că a fost vremea bună, au pornit la drum încă de dimineață pentru a fi prezenți la prânz la lacul de la Valea de Pești.

Avram Iancu a înotat aici 2,5 km într-o apă ce nu avea o temperatură mai mare de 9 grade Celsius, pe crestele munților zăpada fiind încă la ea acasă. Tânărul spune că este nevoit să se antreneze în asemenea ape reci întrucât, la vară, în Canalul Mânecii, temperatura apei nu va fi mai mare de 15 grade. „M-am setat să intru pe un mal și să ies pe celălalt. A fost un antrenament mai mult pentru aclimatizare, ca să mă obișnuiesc cu apa rece. În Canalul Mânecii, vara, temperatura nu trece de 15 grade Celsius, iar aici sunt 9 grade. Se și vede, de altfel, că zăpada încă nu s-a topit pe creste. Până în vară va trebui să ajung să străbat lacul acesta de 15 ori fără întrerupere”, a spus Avram.

Tânărul are nevoie de 8.000 de lire sterline pentru a avea acoperite toate costurile pe care le presupune inițiativa sa, el primind deocamdată promisiuni că va fi ajutat de societatea care furnizează apa potabilă locuitorilor din Valea Jiului. „Poate părea o sumă mare, dar 2.700 de lire costă doar închirierea ambarcațiunii care mă va însoți pe parcursul traversării Canalului Mânecii. La bord este o echipă specială care omologhează rezultatele și care recunoaște, la final, faptul că o persoană trece înot Canalul”, a mai spus Iancu. El ar urma să beneficieze inclusiv de prim-ajutor și operațiuni de salvare, în cazul în care ar avea nevoie, încercarea de a traversa înot Canalul Mânecii fiind programată pentru prima săptămână a lunii august. Iancu are de străbătut atunci circa 40 de kilometri, în funcție de cum va fi purtat de curenți, el fiind convins că va deveni, astfel, primul român care nu doar încearcă, ci și reușește să traverseze Canalul Mânecii.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: