Cât costă repararea tomografului de la Spitalul Judeţean

Conducerea Spitalului Judeţean din Târgu Jiu a contractat o societate care să se ocupe de aici încolo de repararea computerului tomograf (CT) din dotarea unităţii spitaliceşti. Contractul, a cărui valoare este de circa 30.000 RON, a fost încheiat până la sfârşitul anului. Banii vor intra în contul societăţii de service Medrom Medical Systems indiferent dacă vor exista sau nu defecţiuni ale tomografului în următoarele 8 luni.

După ce săptămâna trecută computerul tomograf din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu s-a defectat, fiind nefuncţional aproape o zi, conducerea unităţii a contractat firma Medrom Medical Systems din capitală pentru a asigura service-ul aparaturii până la sfârşitul anului. Firma este plătită cu 29.700 lei, iar suma se achită indiferent dacă vor avea sau nu ce să repare. „Computerul tomograf a fost defect pentru o durată de sub 20 de ore, a fost reparat. Am încheiat un contract de service cu o firmă specializată. Nu vor mai fi probleme de aici încolo cu computerul tomograf. Conform contractului, are o perioadă de maxim 24 de ore în care să intervină operativ pentru a remedia orice problemă apare. Contractul a fost încheiat până la sfârşitul anului bugetar. Conform legislaţiei, putem angaja cheltuieli doar pe anul bugetar în curs”, a spus Tiberiu Tătaru, manager interimar al Spitalului Judeţean din Târgu Jiu.

Computerul tomograf aparţine Spitalului Judeţean din Târgu Jiu şi a fost pus în funcţiune pentru prima dată în vara anului 2012. Aparatura a costat la acea vreme 1,4 milioane, fonduri de la Ministerul Sănătăţii la care s-a adăugat contribuţia Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: