Expropriat pentru centura Târgu Jiu: Nu vreau să plec din casa mea!

Tot mai mulţi cetăţeni din Târgu Jiu se arată nemulţumiţi de decizia Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) de a expropria 800 de imobile (case şi terenuri) pentru construcţia variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. Printre cei vizaţi de expropriere sunt şi proprietarii a câteva case din zona Romaneşti. Oamenii spun că nu mai au linişte de când au aflat că îşi vor pierde proprietăţile şi acuză autorităţile de proastă comunicare. O parte din ei speră ca acest proiect să nu mai fie dus la îndeplinire, iar alţii vor să aibă certitudinea că vor primi la timp o locuinţă unde să-şi continue viaţa înainte ca locuinţele lor să  fie demolate.

Aidoma situaţiei de la Iezureni, şi în cartierul Romaneşti, în zona podului de cale ferată, se urmăreşte eliminarea a şase case, care în cea mai mare parte sunt locuite, astfel încât, peste şosea, să fie făcută o supra-traversare. Printre imobilele care vor fi demolate conform proiectului CNADNR se numără şi cele două case bătrâneşti de la numărul 95 ale lui Ion Popescu, un bătrân în vârstă de 89 de ani, care se teme pentru soarta sa, după ce va fi expropriat. Spune că autorităţile nu îi oferă prea multe detalii în legătură cu procesul de expropriere şi doar că au fost făcute două măsurători până acum. Locuieşte singur, iar copiii săi sunt departe. Şi-ar dori să primească în schimb o locuinţă în apropiere. “Nu ne informează nimeni cu privire la cum plătesc, unde ne mută, unde ne duc. Eu am două case şi o suprafaţă de 9 ari. Nu ştiu ce voi face. Nu mi-ar conveni să merg la copii, unul este la Bucureşti şi celălalt la Câmpulung Muscel. Au familiile lor, greutăţile lor. În comisia de la primărie ne-au spus că după ce primim banii avem 20 de zile să ne mutăm. Mă preocupă situaţia aceasta”, a spus Ion Popescu.

Speră să nu se mai construiască centura

ileana_valvoi_expropiatÎn incertitudine trăiesc şi soţii Ioana şi Ştefan Vâlvoi, de 58 şi 60 de ani, care locuiesc la casa cu numărul 64. Aici situaţie este şi mai delicată, asta pentru că este vorba de mai mulţi moştenitori care nu au reglementat încă situaţia terenului. Casa este una construită în urmă cu zeci de ani însă anul acesta a fost modernizată. Ioana Vâlvoi speră ca autorităţile să renunţe la acest proiect şi să nu fie nevoită să plece din locuinţa pe care şi-a amenajat-o cu trudă în ultimii zeci de ani. “Am muncit o viaţă întreagă aici. Locuiesc de 38 de ani, iar soţul aici a crescut. Nu ştim nimic concret, e dezinteres total. Au măsurat şi atât. Primarul vine doar ca să îi dăm voturi. Vă daţi seama ce sărbători am avut. În grădini am pus, dar nu suntem siguri că luăm ceva. Eu sunt mulţumită cu ce mi-am făcut aici. Nu vreau să mă mut. Eu nu plec de aici pentru că nu am unde”, a spus femeia.

„Nu îmi dau casa în orice condiţii”

casa_maria_negreaŞi casa Mariei Negrea în vârstă de 69 de ani va fi demolată pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. S-a mutat la casă în ‘97 pentru a sta liniştită la pensie, iar acum numai linişte nu are, de când a aflat că îşi va pierde proprietatea. “Nu este deloc convenabil, dar nu avem ce face. Nu sunt dispusă să îmi dau casa şi terenul în orice condiţii. Nu voi putea să iau nici măcar două camere pe undeva la cum sunt preţurile acum. Deocamdată nimeni nu ne-a spus nimic, am impresia că ne-au chemat să ne pregătească sufleteşte şi să ne aşteptăm într-o bună zi”, a precizat Maria Negrea.

Reprezentanţii Secţiei Judeţene de Drumuri din cadrul CNADNR nu au putut fi contactaţi pentru a oferi mai multe detalii în legătură cu situaţia exproprierilor care se vor face pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu Jiu. 

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: