BAC 2013: Note majorate şi cu trei puncte după contestaţii

27 de candidaţi au reuşit să promoveze examenul maturităţii după ce au contestat notele care le-au fost acordate la prima corectură. Astfel procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat a crescut la nivelul judeţului Gorj, după corectarea contestaţiilor ajungând la 57,54%. Peste 200 de note au fost modificate după recorectare, unele fiind modificate şi cu trei puncte. Profesorii care au corectat lucrările vor fi sancţionaţi.

În urma contestaţiilor, câteva zeci de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat. Astfel, la nivelul judeţului Gorj, procentul de promovabilitate al examenului de bacalaureat sesiunea iunie-iulie a crescut cu 0,55%. Tot ca urmare a recorectării lucrărilor, din totalul de 876 de contestaţii depuse, 660 de note au rămas nemodificate, iar 216 au fost modificate. Dintre acestea, 138 de lucrări au primit note mai mari, iar 78 de lucrări au primit note mai mici. „După contestaţii, avem 2085 de candidaţi respinşi şi 2828 de candidaţi care au reuşit. Procentul este de promovabilitate este de 57,54%. Referitor la promoţia curentă, avem 1491 respinşi şi 2447 reuşiţi, rezultând o promovabilitate de 62,11%. Referitor la promoţia anterioară, avem 594 de candidaţi respinşi şi 381 de candidaţi reuşiţi, respectiv 39,08%”, a declarat Ion Işfan, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

În urma recorectării celor câteva sute de lucrări, au fost acordate punctaje modificate chiar şi cu trei puncte. Reprezentanţii ISJ Gorj spun că vor lua măsuri în privinţa profesorilor care au corectat iniţial respectivele lucrări. „Dintre cele 216 note modificate, şase au fost modificate cu o diferenţă cuprinsă între 1,5 şi 3 puncte, la română şi la matematică. O notă e în minus şi restul sunt în plus. În comisia judeţeană, luni sau marţi cel târziu o să îi chemăm pe colegi să vedem ce decizie luăm cu cei care au greşit. Cine a greşim mai mult de un punct şi jumătate plăteşte. Îi sancţionăm, nu mai participă la corectură”, a mai spus Ion Işfan.  

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: