BAC 2013: Sute de lucrări recorectate în urma contestaţiilor

Aproape 900 de lucrări ale absolvenţilor claselor a XII-a de anul acesta, dar şi din promoţiile anterioare, care au susţinut examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie, vor fi recorectate. Asta pentru că cei nemulţumiţi de nota primită au făcut contestaţie. Cele mai multe au fost la matematică, limba şi literatura română, dar şi la biologie. Rezultatele contestaţiilor vor fi afişate vineri, până la orele 12.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a centralizat 876 de contestaţii la examenul de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie. Cele mai multe contestaţii depuse în Gorj au vizat notele obţinute matematică, respectiv 247 lucrări, limba şi literatura română real - 225 de lucrări, biologie - 146 de lucrări. Au fost contestate şi notele obţinute şi la celelalte materii, însă în număr mai mic: istorie - 86 de lucrări, geografie - 55 de lucrări, anatomie - 34 de lucrări, fizică - 33 de lucrări, limba şi literatura română real - 31 de lucrări, chimie - 10 lucrări, informatică - 8 lucrări şi psihologie - o lucrare. 

Contestaţiile au fost depuse în cele 16 centre de examen din judeţul Gorj. Conducerea inspectoratul şcolar spune că sunt şi contestaţii pentru majorarea notelor mari. “Sunt 876 contestaţii de toate, cele mai multe fiind la matematică, dar şi la biologie, pentru că la această probă am avut şi mai mulţi înscrişi. Au fost contestaţii şi pentru note mari, de la 9,70 vor 10 unii candidaţi, am înţeles că la cineva de la Spiru Haret. În total au fost circa 15.000 de lucrări”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

Conform datelor furnizate de ISJ Gorj la afişarea rezultatelor, 2112 din totalul de 4915 candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat. 607 candidaţi au fost respinşi la o singură probă. La limba şi literatura română au fost respinşi 138, la biologie - 554 şi la matematică - 602.

La nivelul judeţului Gorj, promovabilitatea examenului de bacalaureat a fost de 56,99%. Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Liceul Tehnologic din Bârseşti, cu o promovabilitate de 10,51%.  

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: