BAC 2013: Elevă eliminată la Colegiul Tehnic Motru

O elevă de la Colegiul Tehnic Motru a fost eliminată de la BAC, fiind surprinsă de profesorii supraveghetori copiind. Şi-a ratat în acest fel şansa de a mai promova examenul maturităţii şi mai mult decât atât nu i se vor lua în calcul nici rezultatele la celelalte probe, iar în următoarele două sesiuni nu va mai putea susţine examenul de bacalaureat.

Eleva în cauză a încercat să rezolve subiectele cu ajutorul unui handsfree, profitând de faptul că avea părul lung şi era greu de observat de către profesorii supraveghetori. Eleva a fost surprinsă însă, a fost eliminată din examen şi nu va mai putea susţine bacalaureatul în următoarele două sesiuni. “Am avut un elev eliminat la centrul de examinare de la Motru. O fată a fost prinsă copiind cu handsfree în urechi şi tot ce îi trebuia. A copiat, acum să stea acasă. Cine fură să stea acasă. Probabil la matematică susţinea examenul, liceul fiind de profil tehnic. A pierdut tot ce a câştigat până acum, conform prevederilor din metodologie. Am înţeles că ameninţa profesorii supraveghetori că se omoară”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ)Gorj.

Sute de absenţi la proba obligatorie a profilului

La nivelul judeţului Gorj, la proba obligatorie a profilului s-au prezentat 4572 de candidaţi dintr-un număr total iniţial de înscrişi de 4877. Cei mai mulţi absenţi s-au înregistrat la Liceul Tehnologic Turceni (51absenţi), Colegiul Comercial “Virgil Madgearu” (45 absenţi), Colegiul Auto “Traian Vuia” (41 absenţi) şi la Liceul Tehnologic Baia de Fier (32 absenţi). Cele două opțiuni pe care liceenii prezenţi le-au putut alege au fost matematică sau istorie. Vineri, 5 iulie, va avea loc ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului şi specializării.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: