Bac 2018. Rezultate finale: nicio medie de 10, licee fără promovaţi

Rezolvarea contestaţiilor nu au adus vești prea bune în Gorj. În acest an, niciun elev nu a reușit să obţină media 10 la examenul de Bacalaureat, iar două licee din Gorj rămân fără niciun candidat admis. A crescut totuși promovabilitatea cu 2%.

Liceele din Turburea și Stoina rămân în coada clasamentului. Nimeni de aici nu a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Cea mai mare medie la Turburea este 5,81, insuficientă să aducă promovarea tinerei care a obținut-o. Aceasta a depus contestație la limba română și la matematică, însă notele i-au scăzut cu aproape jumătate de punct. La fel stau lucrurile și la liceul din Stoina, unde nu a fost înregistrat niciun promovat. „Procentul de promovare a crescut cu 2%, raportat la ambele promoții care au susținut, în acest an, examenul de Bacalaureat. De la 67,61% am ajuns la 69,42%. Procentul de promovabilitate a crescut și în cazul promoţiei curente. Aici vorbim despre 68,84% de la 66,99% cât a fost înainte de contestaţii”, a transmis Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Fără medii de zece

În acest an, Gorjul duce lipsă de elevi de 10. Niciun licean nu a reușit să obțină media 10. Cea mai mare medie a fost obținută de o elevă de la Colegiul Național “Spiru Haret”: 9,98. În top cinci cele mai mari medii din Gorj, au mai fost două eleve de la Colegiul Național “Tudor Vladimirescu”, încă o liceană de la “Spiru Haret”, din Târgu Jiu și o elevă de la Liceul Tehnologic “Constantin Brâncuși”, din Peștișani. Acestea au obținut media 9,96.

Vizualizări: 889

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: