Rednic decide ce jucători trimite la Pandurii

Dacă afacerea Nistor se va concretiza, Pandurii va încasa sigur 500 de mii de euro şi va păstra un procent de 25% din transferul ulterior al mijlocaşului. Doi dintre Nicoară, Hora, Batin sau Bud vor ajunge la Tg-Jiu doar dacă Rednic nu are nevoie de serviciile lor.

Pandurii s-au înţeles cu CFR Cluj pentru transferul lui Nistor. Detaliile tranzacţiei nu sunt încă 100% puse la punct. Gorjenii vor şi doi jucători, dar totul depinde de preferinţele noului antrenor al ardelenilor, Mircea Rednic.

Banii sunt importanţi

Pentru clubul Pandurii, banii sunt primordiali în afacerea Nistor. Gorjenii nu mai au însă norocul pe care l-au avut cu Maxim. Din ţară, doar Steaua dădea 500 de mii de euro pentru el, dar pe fir a intrat aproape întâmplător Stuttgart iar Pandurii s-a ales cu o sumă colosală, 1,5 milioane! În cazul Nistor, varianta Malaga nu s-a concretizat iar din Liga 1 doar Steaua şi CFR puteau oferi bani frumoşi pe Nistor. Deşi pandurii sperau să obţină 700-800 de mii de euro, criza acută financiară i-a forţat să accepte şi jumătate de milion. Cu condiţia ca ardelenii să accepte şi o clauză de 25% din viitorul transfer al mijlocaşului de 25 de ani. Clauza prevede ca Pandurii să mai încaseze încă minim 500 de mii de euro de pe urma revânzării lui Nistor. Deci în total un milion de euro, o sumă destul de bună pe vreme de criză. Mai rămâne ca Nistor să treacă peste visul de a juca în străinătate şi să accepte oferta. La fel ca Maxim când a fost ofertat de Steaua, mijlocaşul pare să tragă de timp. Ieri Nistor a mers în cantonament cu Pandurii la Sibiu, semn că nu se grăbeşte să semneze cu CFR. Se pare că mijlocaşul aşteaptă un semn din partea impresarului Lucian Marinescu, acelaşi care l-a dus şi pe Maxim la Stuttgart, în speranţa că acesta îi va găsi o echipă în străinătate.

“Vom vedea ce va fi, eu m-am prezentat la Pandurii, sunt sănătos şi voi continua antrenamentele. În primul rând aştept să mă însor, am nunta la finalul săptămânii şi apoi vom vedea ce voi face. Poate aş pleca pentru o altă provocare, poate la Champions League, oricum la ceva mai bine. Deocamdată cu Pandurii trebuie să câştigăm şase meciuri în preliminarii, dacă e să le luăm în calcul pe toate.”        Dan Nistor, Pandurii (pandurii-tg-jiu.ro)

Pentru jucători se negociază separat

Pandurii vor să „stoarcă” maxim din afacerea Nistor la CFR şi cer şi doi jucători împrumut pentru un sezon. Pustai îl vrea înapoi pe Nicoară, mijlocaş împrumutat şi în retur la Tg-Jiu iar Condescu insistă pentru un atacant, Batin sau Bud. Şi Hora ar fi o variantă pentru gorjeni. Totul depinde însă de decizia lui Rednic. „Este în avantajul tuturor părţilor acest transfer, al CFR-ului pentru că îl ia pe Nistor, al jucătorului şi al nostru pentru că luăm şi bani şi jucători. Am vrea să îi împrumutăm de acolo pe Batin, Hora sau Bud, jucători care ne-ar fi necesari, sau poate pe Nicoară care a mai jucat la noi. Dar depinde şi de ce are nevoie CFR, dar şi de ce îşi doreşte Rednic şi ce îşi doreşte şi Pustai. Jucătorii împrumutaţi de noi vor avea şi opţiune de cumpărare. Sperăm ca ei să fie de acord cu venirea la Tg-Jiu”, a spus Condescu pe site-ul clubului.

“Noi am vrea să propunem clujenilor să îl lase pe Nistor la noi până în august, să ne ajute în calificările europene, apoi să plece la ei.Nu am semnat încă nimic, este stadiul negocierilor la care am ajuns.”             Marin Condescu

4 – milioane de euro ar fi suma încasată de panduri pe jucătorii vânduţi în ultimii 2 ani dacă Nistor ajunge la CFR. De la Steaua au venit două milioane pe Matei, Chiricheş şi Pintilii iar de la Stuttgart 1,5 milioane pe Maxim. În afara lui Maxim, gorjenii păstrează şi un procent de 25% din ceilalţi patru jucători

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: