Băcița Mărioara din Gorj promovează România la Praga

Mărioara Babu, băcița din Novaci care a devenit cunoscută datorită popasului celebru de pe Transalpina și a produselor ciobănesti preparate la stână promovează România în Cehia. În acest weekend, are loc Festivalul Ambasadelor de la Praga. 


"După doi ani de pauză, Festivalul revine în acest an cu 46 de state participante de pe toate continentele, cu motto-ul inspirat „Food and Culture Connecting Nations”.


România va fi prezentă la Festival cu două standuri culinare, în care Marioara Babu și Cristian Pesel vor pregăti bucate tradiționale savuroase și vor servi alese băuturi românești. 


Pe scena Festivalului va urca, de asemenea, la ora 11.00, Ansamblul artistic Doina Gorjului, iar prin intermediul doamnei Liliana Arapu, meşteră ţesătoare din comuna Arcani, judeţul Gorj, vizitatorii Festivalului vor putea vedea cum se ţese la un război tradițional.


O altă surpriză va fi prezența la Festival a moștenitorilor Isvernei din județul Mehedinți, care vor îmbrăca și prezenta costume populare românești", a anunțat Ambasada României în Cehia. 


Mărioara Babu va promova produsele tradiționale din Gorj: celebrul tocan de oaie, bulzul ciobănesc și alte preparate de la stâna de pe Transalpina.

Galerie foto



Vizualizări: 2,704

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: