Bălăşoiu, aşteptat la Gorj pentru a vedea noul sediul CEO

Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat ieri că a purtat zilele trecute o discuție cu premierul Victor Ponta și i-a pus în vedere că va avea o discuție non-politică cu administrația Complexului Energetic Oltenia privind sediul noii companii. Călinoiu este convins că sediul noii entități energetice va fi în vechea locație a unității militare de la Târgu Jiu, dar nu exclude nici actualul sediu al SNLO.

Sediul Complexului Energetic Oltenia revine în atenția autorităților județene. Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a spus ieri că a purtat o discuție cu premierul Victor Ponta pe care l-a informat că va avea o discuție cu cei de la CEO. ”Am în atenție interesul primordial de a avea sediul la Târgu Jiu și o să-i arăt locația domnului Bălășoiu de la unitatea militară să o delimităm și să tragem o concluzie dacă se poate materializa acolo sediul, dacă nu se poate mergem pe varianta cu SNLO-ul actual și probabil o altă clădire”, a declarat Ion Călinoiu.

Condiții

Acesta a menționat și faptul că sediul ar putea fi mutat mai devreme în municipiul Târgu Jiu. Depinde doar de intervențiile care vor fi. „Sediul CEO ar putea fi mai devreme de patru luni la Târgu Jiu, depinde doar de deciziile și de intervențiile necesare în vederea organizării acestuia că să răspundă funcționalității noii entități”, a precizat Călinoiu.

Președintele Consiliului Județean a vorbit și despre problemele care sunt cu strămutările. ”Mă interesează foarte clar ce se întâmplă cu reorganizarea aceasta și investițiile sociale realizate. Vetrele de sat nu sunt strămutate, ele nu sunt predate nici la ora actuală, nici la Corneșți iar acum se mută și Runcurel. Ele trebuiesc integrate în localități pentru a putea fi susținute în dezvoltarea lor de către bugetele consiliile locale pentru că altfel ele sunt în patrimoniul CEO”, a adăugat Ion Călinoiu. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: