Bălăşoiu: SM Prigoria se va închide până în 2012

A doua zi de proteste la  Sucursala Minieră Prigoria. O parte din angajaţii trecuţi pe lista de disponibilizări au ameninţat, în această dimineaţă, că-şi dau foc în faţa unităţii. Circa 30 de persoane, din cele 110  care au primit adresele de încetare a activităţii, se consideră nedreptăţite.

Directorul CE Craiova, Constantin Bălăşoiu, spune că activitatea Sucursalei Miniere Prigoria va fi închisă la sfârşitul anului 2012, pentru că „zăcământul se epuizează”.  Practic, până atunci, toţi angajaţii vor fi disponibilizaţi.

Oamenii vor explicaţii de la conducerea SM Prigoria, vor să afle de ce vor fi daţi afară, acuzându-i pe directori că păstrează pilele în vreme ce amărâţii au de suferit.  „Ne luăm copii şi ne dăm foc aici” ameninţa Daniel Bondoc.  Şi nu era singurul. „Am sticla cu benzină în portbagaj, ne-au lăsat pe drumuri, îmi dau foc” striga şi Cristina Popescu, soţia unui alt angajat disponibilizat

Primarul comunei Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, a venit să ceară lămuriri conducerii Sucursalei Miniere Prigoria în legătură cu modul în care s-au făcut disponibilizările. Cotojman a stat de vorbă, circa 15 minute, cu oamenii nemulţumiţi explicându-le că a discutat cu directorul Complexului Energetic Craiova, Constantin Bălăşoiu despre redeschierea minei de la Bustuchin, odată cu înfiinţarea companiei Electra,  promiţându-le că vor fi reangajaţi. Oamenii nu cred însă nimic.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: