Balastieră din Drăguţeşti, închisă. Motivul!

O balastieră din Drăguțești a fost închisă de autoritățile locale. Este vorba de o exploatare de balast a societății Armeanca, ce nu și-a plătit redevența la primărie încă de la începutul activității în zonă. S-a ajuns în această situație după ce inspectorii Curții de Conturi au descoperit că primăria nu a făcut niciun demers pentru a încasa sumele datorate de această societate, fiind vorba de sute de mii de lei. Astfel, autoritățile locale s-au văzut nevoite să rezilieze contractul cu această firmă. 

 Societatea în cauză nu a plătit la primărie niciodată sumele aferente redevenței, adică banii aferenți folosirii terenului respectiv pentru exploatarea balastului. Cel puțin asta susțin autoritățile locale din Drăguțești. Inspectorii Curții de Conturi au efectuat anul trecut, în vară, un control și au constatat că cei de la primărie nici nu au făcut demersuri pentru încasarea sumelor aferentă redevenței. "Nu s-a debitat, înregistrat în contabilitate, urmărit și încasat redevența datorată de concesionari în sumă de 106 mii lei, pentru un teren aflat pe râul Jiu, exploatat în vederea obținerii de produse de balastieră, calculându-se penalități pentru neplata la termen, în sumă de 771 mii lei", se arată în raportul Curții de Conturi.

Autoritățile locale din Drăguțești spun că au luat măsuri după acest control, reziliind contractul cu această societate. "Când am ajuns la primărie, acum câteva luni, am cerut toate contractele. Am reziliat contractul cu firma Armeanca. Nu plătise nimic încă de la începerea activității. I-am trimis o înștiințare de plată că are să ne plătească o sumă destul de mărișoară. Nu a plătit până acum. Pământul unde este firma a fost în litigiu. S-a descoperit pe parcurs că erau proprietari pe terenul respectiv. Deja oamenii și-au câștigat drepturile și trebuie să-i punem în posesie", a explicat Ion Popescu, primarul comunei Drăguțești. 

Primarul a mai spus că în situația în care firma nu va plăti datoria către primărie va depune acțiune în instanță pentru recuperarea sumelor datorate de aceasta. Societatea încă nu și-a luat utilajele de acolo, au mai spus autoritățile din Drăguțești.

Vizualizări: 2,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: