Bâlci mare la Căpreni. Sătenii petrec de Sfântul Petru!

Se anunţă sărbătoare mare la Căpreni, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Autorităţile locale organizează şi în acest an Festivalul pentru Copii şi Tineret „Sofia Drăghici”, sărbătoare ce are loc în cadrul bâlciului anual de Sf. Petru. Ca în fiecare an, la Căpreni îşi vor da concursul zeci de solişti vocali, instrumentişti şi formaţii de dansuri populare atât din Gorj, cât şi din judeţele învecinate.

Cetăţenii din comuna Căpreni petrec în stil tradiţional, duminică, 25 iunie, când are loc bâlciul de Sf. Petru. În cadrul târgului se desfăşoară deja de şapte ani Festivalul pentru Copii şi Tineret „Sofia Drăghici” care adună zeci de copii talentaţi de pe Valea Amaradiei, dar şi din judeţele Dolj şi Vâlcea. Autorităţile locale au pus la bătaie premii în bani.

„În prima parte a zilei se desfăşoară festivalul pentru copii, cu sprijinul Şcolii Populare de Artă. Consiliul Local a alocat 20.000 de lei, dar de cheltuit nu depăşim 15.000 de lei cu tot cu premii. Premiile încep de la 250 lei până la 350 lei. Juriul va fi format din reprezentanţi ai Şcolii Populare de Artă, un primar din zonă şi doi directori de şcoală”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

În cea de-a doua parte a zilei, cetăţenii comunei vor fi întreţinuţi de Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. Sărbătoarea va avea loc pe terenul de sport al şcolii gimnaziale din Căpreni, fiind aşteptaţi un număr cât mai mare de participanţi, dar şi de comercianţi. „Sperăm să fie vremea frumoasă, aşteptăm cât mai mulţi comercianţi. Anul trecut am strâns în jur de 1.500 lei din concesionarea spaţiilor. Este o bucurie imensă atât pentru cei mici, care au parte de distracţie, jocuri, cât şi pentru cei mari, care vin să se mai destindă puţin după muncile câmpului”, a mai declarat primarul din Căpreni.  

Vizualizări: 1,686

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: