Bâlteni: Soţ şi soţie, morţi în casă

Nenorocire într-o familie din Gorj, unde, după zeci de ani de căsnicie, doi bătrâni, soț și soție, au fost găsiți morți după ce timp de mai bine de 24 de ore nu i-a mai văzut nimeni în viață. Un ginere al acestora a venit vineri seara la ei pentru a-i îngriji și a făcut macabra descoperire. Cel mai probabil aceștia au înfundat cu o tablă coșul de la sobă, dorind să păstreze astfel mai multă căldură în cameră, dar nu au luat în calcul și faptul că gazele nu mai sunt evacuate, lucrul respectiv aducându-le acum sfârșitul.

Cei doi bătrâni, soții Migiu, de 76 și respectiv 74 de ani, au trăit toată viața în satul Cocoreni, iar acum și-au găsit sfârșitul în camera lor, la un metru distanță de soba care le încălzea încăperea. Un vecin l-a văzut în viață pe bătrân pentru ultima dată joi la prânz, când acesta tăia lemne, pe parcursul zilei de vineri în gospodăria celor doi pensionari fiind o liniște suspectă. „Ieri a tăiat la lemne și l-am văzut prin curte, nu părea să aibă vreo problemă. Azi însă nu l-am mai văzut deloc și nu pot să îmi dau seama ce s-a întâmplat. Auzii doar că ginerele a venit și i-a găsit morți, dar nu ar avea lovituri pe ei sau alte lucruri din astea”, a spus, vineri seara, Gheorghe Cimpoieru, un vecin al celor doi bătrâni.

Ginerele celor doi, Ion Zăvalcă, a venit vineri seara la locuința din Cocoreni, el fiind cel care a făcut macabra descoperire. Omului nu i-a venit să creadă când a văzut că niciunul dintre cei doi bătrâni nu mai era în viață. „Soția mea și cu sora ei, cumnată-mea, au venit ieri și le-au făcut focul, au vorbit cu ei și a rămas ca să vin eu astă-seară să mă îngrijesc de ei. Eu când am intrat în cameră la ei nu era aer sufocant sau ceva de genul acesta, era respirabil. I-am văzut pe amândoi întinși pe pat și erau morți, nu se mai putea face nimic pentru ei”, a spus bărbatul.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a afla cauzele exacte ale decesului, dar împrejurările în care s-a produs moartea celor doi bătrâni par să fie destul de clare. Unul dintre cei doi soți a blocat cu o tablă coșul de evacuare a fumului, dorind să păstreze astfel mai multă căldură în casă. Acest lucru i-a costat însă viața pe cei doi pentru că în casă au rămas și gazele care le-au adus sfârșitul. „Au venit cei de la Criminalistică și constatară că hornul era blocat cu o tablă. Polițistul ne-a spus că asta e una din cauze. O să vedem ce ne spun și cei de la Medicina Legală, pentru că i-au luat la Târgu Jiu, dar cred că de la tabla aia s-a produs toată nenorocirea”, a spus unul dintre nepoții celor dispăruți.

La locul tragediei a ajuns și primarul Gheorghe Păsărin, care a rămas consternat când a văzut că doi dintre bătrânii satului și-au găsit sfârșitul în asemenea împrejurări. „E o nenorocire pentru toată familia. Nu a mai putut nimeni să îi salveze, decesul a fost deja constatat, din păcate, rămâne doar ca alții să învețe din această tragedie și să nu mai procedeze la fel”, a spus edilul, dorința sa fiind ca oricine folosește o asemenea tablă pentru a bloca hornul la sobă să renunțe la obiceiul respectiv pentru că, iată, consecințele sunt fatale.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: