Două arestări în dosarul proxeneților din Motru

Doi din cei patru inculpați reținuți de procurorii gorjeni de la DIICOT în primul dosar de proxenetism din acest an au dormit ieri noapte acasă, iar unul dintre ei a putut chiar să își serbeze ziua numelui, după ce magistrații au refuzat să emită mandat de arestare preventivă pe numele său. Alţi doi au primit mandate de arestare.

Ion Alin Ivan nu a avut norocul de a serba onomastica printre cei dragi, ci după gratii, el fiind primul din grupul celor patru pentru care Tribunalul Gorj a emis marți seara mandat de arestare pentru 30 de zile. Până la începutul lui februarie ar urma să stea în spatele gratiilor și Elena Motorga, sentința de acum nefiind una definitivă, inculpații putând să o conteste.

Sentința a fost deja contestată de procurorii DIICOT, care cer în continuare la Curtea de Apel Craiova emiterea de mandate pentru ceilalți doi inculpați reținuți în dosar, Ioana Mădălina Marinescu, și Dumitru Bodislav. Ioana Marinescu a fost pusă sub control judiciar, ea trebuind să se prezinte la instanță, în fața procurorilor sau la Poliția Licurici ori de câte ori este chemată, fiindu-i interzis să părăsească limita teritorială a județului Gorj sau să se apropie ori să ia legătura cu părțile vătămate ori cu ceilalți inculpați din dosar. Singurul din dosar pentru care magistrații nu au dispus vreo interdicție este Bodislav, acesta putând însă să ajungă după gratii dacă la Craiova instanța admite solicitarea procurorilor de arestare a sa pentru 30 de zile.

Gruparea respectivă a fost anihilată în urma unor descinderi făcute de anchetatori la începutul săptămânii, cei reținuți fiind acuzați de proxenetism, trafic de persoane și trafic de minori. Membri ai grupării au fost prinși chiar când încercau să scoată din țară tinere ce urmau să ajungă la Viena pentru a se prostitua, rețeaua funcționând de mai bine de doi ani în acest sens. Fete din zone sărace ale județului, unele încă minore, erau ademenite în străinătate cu promisiunea unui loc de muncă, odată ajunse peste hotare ele fiind obligate să se prostitueze. Banii ajungeau la traficanți și erau investiți în case și mașini, așa cum au făcut, de-a lungul anilor și alți gorjeni implicați în astfel de rețele, cele mai faimoase anchete de acest gen fiind cele care l-au vizat pe Constantin Marius Doicaru, dar și pe Aristică Benoni Bejinaru, de la Motru.

Vizualizări: 276

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: