Prunc îngropat în curtea casei de o mamă de 17 ani

Caz scandalos la Drăguțești, în satul Tâlvești, unde o fată care ar fi trebuit să fie elevă la școală a născut și și-a îngropat pruncul chiar în curtea casei. Ea nu este la prima sarcină însă, pentru că mai are acasă un băiețel de aproape trei ani, grav fiind însă că inspectorii de la Direcția pentru Protecția Copilului Gorj nu au aflat nimic despre situația respectivă până ieri, când au citit prin ziare sau au văzut la televizor informația despre bebelușul născut în a doua zi a acestui an.

Mama de la Tâlvești are doar 17 ani și nu mai merge la școală de o bună bucată de timp, ea fiind mult mai preocupată de o eventuală căsătorie, mai ales că are deja acasă un copil în creștere. Vecinii care au văzut-o în ultima perioadă având semne de graviditate au întrebat-o pe aceasta în zadar dacă este din nou însărcinată. Ea le-a spus tuturor curioșilor că are o tumoare și că se va trata de ea, odată cu venirea iernii fata putând să pună și mai multe pe ea și să își mascheze în acest fel sarcina. Din a doua zi a anului burta acesteia a revenit însă la normal, iar cei care au întrebat-o ce s-a întâmplat au aflat că ea și-ar fi tratat tumoarea, informația ajungând până la polițiștii din localitate și chiar mai departe.

O anchetă deschisă în cursul zilei de marți a dus la descoperirea în curtea familiei în care locuia minora a unui bebeluș născut de câteva zile și îngropat în pământul bocnă de la ger. Trupul neînsuflețit al pruncului a fost deshumat de oamenii legii și dus la Serviciul de Medicină Legală Gorj în vederea efectuării necropsiei. Polițiștii au stat marți seara până târziu, la temperaturi apropiate de minus 10 grade Celsius pentru a cerceta întreaga gospodărie din Tâlvești.

Internată la spital

Tânăra de 17 ani nu a vrut să facă vreun comentariu cu privire la situația în care a ajuns, rude ale sale spunând însă că ea a rămas gravidă cu un localnic plecat la muncă în străinătate, care i-ar fi promis că o ia de nevastă, lucru pe care minora l-a și crezut. Mama fetei a spus că ea nu a știut nimic despre situația acesteia și că ar fi avut grijă și de al doilea nepoțel al său, dacă ar fi știut de existența acestuia. „Așa cum cresc copilul ăsta al ei, așa l-aș fi crescut și pe celălalt. Ea nu a spus însă nimic. Noi nu am știut nimic despre sarcina ei. Nu a avut simptome, a născut singură, nu am știut nimic despre ce s-a întâmplat”, a spus mama tinerei mame.

Anchetatorii nu au dispus o eventuală reținere a mamei de 17 ani, ei fiind în așteptarea răspunsului medicilor legiști. În schimb, tânăra a fost dusă la spital pentru a primi îngrijiri medicale, mai ales că la naștere a fost singură, iar starea sa de sănătate nu era cea mai bună chiar și la câteva zile de la aducerea pe lume a pruncului găsit îngropat în curtea casei. „A fost adusă o pacientă de 17 ani, care a născut la domiciliu, având o sarcină dusă până la termen. Nașterea a fost fără supraveghere, iar mama nu a fost niciodată la medicul de familie sau la un cabinet de ginecologie, pacienta afirmând că după naștere și-a îngropat fătul în grădina casei. A fost internată la secția ginecologie, având complicații în urma nașterii, ea urmând să fie supravegheată medical și în următoarele zile”, a menționat dr. Ramona Oprea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Autorităţile nu au intervenit la timp

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au deschis un dosar penal în acest caz și fac cercetări, în funcție de răspunsul medicilor legiști ei urmând să facă și încadrarea juridică a faptelor tineri de 17 ani. Dacă fătul a fost născut viu și omorât ulterior, mama riscă să fie pusă sub acuzare pentru fapte care îi pot aduce până la 15 ani de închisoare. În paralel cu ancheta penală are loc și o anchetă a inspectorilor de la Direcția pentru Protecția Drepturilor Copilului Gorj. Aceștia au rămas surprinși ieri când au citit prin ziare sau au văzut la televizor nu doar că nou-născutul a fost îngropat în curtea casei, dar că mama are 17 ani și că este la a doua naștere.

Teoretic, după prima naștere Poliția trebuia să facă cercetări pentru a-l identifica pe bărbatul care a întreținut relații sexuale cu o minoră, iar informațiile să fie transmise și la Protecția Copilului. Cei care ar fi trebuit să o supravegheze încă de acum câțiva ani pe tânăra mămică au aflat însă de abia ieri că aceasta este la a doua naștere, în urma unei anchete sociale ei urmând să decidă dacă băiatul pe care aceasta îl are acasă va fi crescut în continuare de rude sau va fi preluat și dus într-un centru de stat, inspectorii urmând să o aibă în vedere și pe cea internată acum la spital și pusă sub anchetă penală.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: