Drumarii lui Tudor, în luptă cu viscolul şi poliţia

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a declanşat în plină iarnă o amplă verificare la Secția Drumuri Naționale de la Târgu Jiu. Vineri poliţiştii au ridicat mai multe documente legate de stocurile de nisip şi sare pentru sezonul rece. Controlul vine după ce poliţiştii lui Caragea au blocat utilajele de deszăpezire de pe Transalpina cu numere galbene, înmatriculate pe localităţi din Dolj, care nu au voie să circule pe drumuri din alte localităţi. Drumarii şi poliţiştii colaborează însă în teren, acolo unde sâmbătă au blocat din nou drumul spre Rânca, pentru câteva ore, din cauza ninsorii viscolite.

Viscolul de sâmbătă de la Rânca a fost precedat de un control pe care polițiștii l-au declanșat la nivelul SDN Târgu Jiu, în cursul zilei de vineri de aici fiind ridicate mai multe documente. Oamenii legii au dorit să afle cantitățile de nisip și sare aprovizionate la începutul sezonului rece, dar și pe cele consumate, controlul respectiv nefiind singurul din ograda lui Ion Tudor.

Polițiștii au mers vineri și la Rânca pentru a inventaria mașinile cu care drumarii intervin pentru situațiile de viscol de pe Transalpina, controlul fiind făcut la scurt timp după ce unui șofer de pe un utilaj de deszăpezire i s-a întocmit dosar penal pentru că mașina pe care o conducea avea numere galbene, care nu îi permiteau să se afle în zona respectivă. În plus, mașina nu avea ITP-ul la zi, după controlul respectiv întregul parc auto ce aparține unei firme din Dolj punându-se la punct cu actele, utilajele de deszăpezire fiind acum în ordine.

Parazăpezi și amendă pe DN 66

După finalizarea controlului de la Rânca și a cubajului grămezilor de nisip, Ion Tudor a primit o nouă misiune din partea IPJ Gorj. Polițiștii au dispus ca pe porțiunea de Transalpina dintre releul tv de la Cerbu și intrarea în stațiune să fie montate cât mai repede parazăpezi. În lipsa acestora drumarii riscă sancțiuni de până la 10.000 de lei, parazăpezile fiind necesare în contextul în care zona nu a fost împădurită, lipsa unei perdele forestiere arătându-și acum efectele. Nimeni nu garantează însă că parazăpezile vor fi eficiente în caz de viscol puternic, dar o eventuală montare a acestora i-ar scuti pe drumari de o amendă destul de mare.

O sancțiune tot a fost aplicată de polițiști, dar nu oamenilor lui Ion Tudor, ci celor de la COMSA, firma care are în lucru DN 66 Rovinari Bumbești Jiu. Societatea respectivă are subcontractată întreținerea șoselei pe timp de iarnă către firma lui Carmen Alioanei, trimisă deja în judecată într-un dosar de evaziune fiscală, amenda fiind dată după ce, sâmbătă dimineața, utilajele nu au intervenit la timp pentru a împrăștia sare și nisip. Drumul a fost acoperit cu polei, iar la Rovinari un tir s-a pus de-a doua, blocând pentru zeci de minute circulația rutieră.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: