Bani de la Guvern pentru remedierea alunecărilor de teren

Primăriile afectate de alunecările de teren din judeţul Gorj au primit bani de la Guvern, pentru lucrări de consolidare. Gorjul a primit 19 miliarde de lei vechi, însă primarii se plâng că bani nu sunt suficienţi pentru toate investiţiile. Numai Negomir solicitase 20 de miliarde.

Astfel Roşia de Amaradia şi primăria Negomir au primit câte 7 miliarde de lei vechi, iar primăria Vladimir 5. „Guvernul a decis alocarea sumei de 2,8 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară, pentru finanţarea unor proiecte de refacere a unor obiective locale din localităţi din judeţele Vâlcea şi Gorj afectate de alunecările de teren”, susţine Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj

Sumele alocate fiecărei primării sunt mici în comparaţie cu valoarea investiţiilor de consolidare a infrastructurii, clădirilor sau terasamentelor efectuate, susţin primarii. Aceştia au obţinut însă promisiunea că în luna mai vor mai primi o tranşă. „La noi în comună este o situaţie mai dificilă pentru că lucrările sunt deja făcute, iar noi trebuie acum să dăm banii. Lucrarea a costat mult mai mult, însă nu avem decât şapte miliarde şi sper că în luna mai vor mai veni şi restul de bani”, susţine  Liviu Cotojnam, primar Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: