Nicolae Becheanu, gorjeanul care i-a vândut puieţi primarului de Constanţa

Nicolae Becheanu este gorjeanul care i-a vândut lui Radu Mazăre puieţi de pomi fructiferi pentru înfiinţarea unor plantaţii. O echipă a Primăriei Constanţa a ridicat, în urmă cu câteva zile, de la Corneşti aproximativ 1400 de puieţi de măr, piersic şi cireş. Nicolae Becheanu şi-a făcut pepinieră în urmă cu 4 ani şi a devenit cunoscut în ţară datorită calităţii pomilor fructiferi plantaţi de el. Dacă vreţi să-i vedeţi pepiniera urmăriţi sâmbătă, la Gorj Tv, emisiunea “Ora de agricultură”, începând cu ora 10.00.

Nicolae Becheanu are 50 de ani şi este din satul Corneşti. De mai bine de 4 ani şi-a făcut o pepinieră, o afacere profitabilă care i-a adus nu numai sume importante de bani dar şi un renume la nivel naţional. Nicolae Becheanu este cunoscut ca fiind un pomicultor ce deţine mai multe soiuri de puieţi rar întâlnite în ţară. Puieţii sunt produşi în pepiniera sa, însă sunt altoiţi de specialişti din alte judeţe. “La Câmpul I, am aproximativ 8000 de puieţi de măr, corcoduş şi mahaleb, pentru a altoi cireşul; prun, piersic şi cais pentru altoiul corcoduşului şi măr sălbatic pentru altoiul mărului. La Câmpul II am în jur de 5500 de puieţi de pruni, măr şi păr. Anual investesc 100 de milioane de lei vechi în această afacere. Aproximativ 30 de milioane de lei vechi mă costă altoitul deoarece aduc o echipă de specialişti de la Piteşti. De asemenea, bani mulţi se cheltuiesc şi cu hârtia pentru etichete, folia, ramurile pentru altoi şi substanţele pentru tratament. Marcota de măr o aducem de la Institutul de Cercetare Mărăcineni”, a declarat Nicolae Becheanu.

Mazăre nu s-a zgârcit la bani

În urmă cu câteva zile, Nicolae Becheanu a vândut 1400 de puieţi de pomi fructiferi Primăriei Constanţa. Mazăre a achiziţionat puieţii pentru înfiinţarea unor plantaţii de cireş, măr şi piersic. Ba mai mult, edilul pare că nu se uită la bani atunci când este vorba de calitate. “O echipă a Primăriei Constanţa a achiziţionat 1400 de puieţi de cireş, măr şi piersic. Reprezentanţii primarului Mazăre nu au negociat preţul şi mi-au plătit atât cât am cerut. Cred că nu au găsit puieţi mai convenabil în altă parte deoarece soiurile respective sunt mai rare. Puieţii i-am vândut cu 10-12 lei/ bucata în funcţie de soiul respectiv”, a mai precizat Nicolae Becheanu. În acest sezon, gorjeanul îşi petrece 10-12 ore/zi muncind în pepinieră. Deşi comercializare puieţilor, a viţei de vie şi a trandafirilor, este o afacere rentabilă, Nicolae Becheanu spune că pe piaţă se face o mare concurenţă cu produsele aduse din afara ţării, mult mai slabe din punct de vedere calitativ, însă cu etichete şi fotografii mai frumoase.  

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: