Funcţionarii de la primăria Cărbuneşti au lăsat elevii fără calculatoare

Angajaţii primăriei Cărbuneşti au plimbat ieri patru calculatoare de la instituţie la şcoala din localitate de frică să nu fie prinşi de jurnalişti. Este vorba despre calculatoarele primite de unitatea de învăţământ de la Ministerul Educaţiei şi care ajunseseră până la urmă pe birourile funcţionarilor de la primărie, pe motiv că nu au bani să cumpere unele noi. La aflarea veştii că jurnaliştii ştiu de ispravă, şefii din oraş nu au mai ştiut cum să scoată cămaşa. Au dus numaidecât calculatoarele la şcoală, după ce le-au reparat, chipurile.

Primăria oraşului Târgu Cărbuneşti a lăsat elevii de la Şcoala Primară din Pojogeni fără calculatoare.

Un reprezentant al autorităţilor locale s-a prezentat la şcoala de la Pojogeni de unde a ridicat patru calculatoare primite de unitatea de învăţământ în urmă cu trei ani de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, printr-un program al Ministerului Educaţiei.

Funcţionarii s-au bucurat doar o săptămână de calculatoare

În această situaţie, toţi cei 12 elevi de la Pojogeni lucrează pe singurul calculator rămas la unitatea de învăţământ. „A venit săptămâna trecută un domn de la primărie, domnul Vasile Mădălin, şi mi-a spus că va lua calculatoarele pentru că la primărie nu sunt şi nu au pe ce lucra angajaţii, iar aici stau degeaba. Nu am ştiut ce e cu calculatoarele, pentru că veniseră dinainte de a fi eu învăţătoare aici, am semnat un proces verbal şi le-a luat. Mai avem un calculator aici”, susţine învăţătoarea Adriana Ungureanu.

Acest lucru a fost făcut însă fără ca directorul unităţii de învăţământ să aibă cunoştinţă. „Nu am ştiut că ei au luat acele calculatoare. Nu aveau cum să se folosească de ele pentru că sunt venite printr-un program al ministerului nostru şi nu pot primi altă întrebuinţare”, spune Ion Cioplea, director Şcoala „George Uscătescu” Cărbuneşti.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj nu avea cunoştinţă de gestul autorităţilor locale, insa  ieri dimineaţă le-a atras atenţia să înapoieze elevilor, cele patru calculatoare.

„Am vrut doar să le reparăm“

Alarmaţi de faptul că ilegalitatea comisă a ieşit la iveală, reprezentanţii primăriei au dispus imediat împachetarea celor patru calculatoare şi trimiterea acestora de urgenţă la şcoala generală din Cărbuneşti, deoarece până la Pojogeni nu mai puteau ajunge fără să fie văzuţi. Explicaţia dată de angajatul primăriei a fost aceea că a luat calculatoarele pentru că aveau nevoie de reparaţii. „Am luat calculatoarele pentru că nu mai mergeau. Erau ţinute într-un mediu umed, nefavorabil, intraseră şoarecii în ele şi trebuiau reparate. Nu le-am luat să le ţinem aici, am vrut doar să le reparăm, după care să le restituim. Astăzi le-am şi dus şcolii generale din Cărbuneşti”, susţine Vasile Mădălin, angajatul Primăriei Târgu Cărbuneşti. Declaraţia angajatului a fost dată în prezenţa viceprimarului Iuliu Călina, acesta refuzând să dea un punct de vedere.

Părinţii elevilor au fost cei care au sesizat gestul aleşilor lor. „Pe mine m-au sesizat părinţii elevilor de la Pojogeni că şcoala a rămas fără calculatoare. Am mers acolo şi mi s-a spus că au fost luate de către primărie, ceea ce este anormal şi ilegal. Nu se poate aşa ceva. Să le iei elevilor calculatoarele, care sunt date printr-un program guvernamental”, declară Ion Fugaru, preşedinte PDL Târgu Cărbuneşti.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: