Primăria Turburea are conturile blocate

Primăria Turburea are conturile blocate de două zile. Potrivit primarului din localitate, Ion Bârcă, s-a ajuns în această situaţie după ce Consiliul Local a refuzat să plătească 800 de milioane de lei vechi unei firme din Olt care pretinde că a amplasat pe raza comunei mai multe staţii de autobuz şi două pancarte de delimitare a zonei şi nu a primit niciun leu.

Conform contractului încheiat între firma din Olt şi fostul primar al comunei, Daniel Ursulescu, primăria Turburea trebuia să plătească 800 de milioane de lei vechi pentru şapte staţii de autobuz şi două pancarte de delimitare a zonei. Banii nu au fost achitaţi pe motiv că reprezentanţii firmei în cauză nu au respectat contractul, staţiile de autobuz au fost aduse, dar lăsate în curtea unui localnic să ruginească. „Nu este nicio staţie de autobuz la noi în comună, nu există aşa ceva, cum să le fi dat banii, aproape 1 miliard“, a precizat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Rectificare pentru achitarea datoriei

Firma în cauză a acţionat Primăria Turburea în instanţă, a câştigat procesul, iar acum primăria va trebui vrând – nevrând să achite aşa –zisa datorie, întrucât au fost blocate conturile instituţiei. „Au fost blocate conturile, instanţa de la Caracal le-a dat câştig de cauză şi în primă fază şi după recursul nostru. Nu avem ce face, voi convoca Consiliul Local pentru aprobarea unei rectificări bugetare să le dăm banii. Nu pot să-mi dau seama cum domnii procurori au putut să le dea dreptate, dar în România nu ne mai miră nimic“, a mai precizat primarul comunei Turburea.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: