Pe ce vrea primăria să cheltuiască 100 de milioane de lei

Peste 100 de milioane de lei. Atât va cheltui municipalitatea din Târgu Jiu, în acest an, la capitolul investiții. Printre marile proiecte, anunță primarul Marcel Romanescu, se vor regăsi cele trei pasaje din centrul orașului și amenajarea Parcului Central. Un proiect separat va fi gândit pentru a pune în evidență Aleea Scaunelor din parc.

Vestea bună este că Primăria Târgu Jiu va avea bugetul aprobat mai devreme decât în anii trecuți, iar asta înseamnă, după cum dă asigurări primarul Marcel Romanescu, și că vor putea fi demarate mai devreme investițiile în oraș.

O mare gură de oxigen pentru municipiu stă în cele zece milioane de lei primite de la Guvern.  “Este un an în care se poate lucra la foc continuu. Este prima dată, de când sunt primar, când autoritatea de la Târgu Jiu a primit ceva. Zece milioane de lei, din fondul de rezervă al Guvernului. Au fost o gură de oxigen. Doar cofinanțarea noastră, în 2023, e de 15 milioane de lei. Două treimi din cofinanțarea pentru proiectele cu finanțare europeană le-a asigurat Guvernul prin această repartiție”, a spus primarul Romanescu, la Radio Infinit.

Cât privește bugetul de investiții, acesta este cel mai mare după 1990. „Este cel mai mare buget pe care l-a avut Târgu Jiul pe investiții în ultimii 30 de ani. 1100 de miliarde de lei vechi. Anul trecut, am avut 950 de miliarde (n.r. lei vechi). Am depus trei proiecte: realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectării pentru cele trei pasaje: 2,5 milioane de euro. Doar studii și proiectare. Execuția, 18 milioane de euro. În 2022, terminăm studiile”, a mai punctat edilul.

Pe lângă realizarea celor trei pasaje de pe Bulevardul Unirii, un alt proiect amplu este reamenajarea Parcului Central. Primarul Romanescu nu știe încă și cum va arăta noua față a grădinii publice din oraș. „Mai avem deja alocați banii pentru grădina publică, pentru Parcul Central. Va fi o amenajare totală a parcului. Scoatem la licitație tot pe fonduri europene. Studiu și proiectare. Nu pot să spun cum va arăta. Vedem ce va spune societatea care va câștiga licitația. Va fi un proiect nou, total diferit de Parcul Central, Aleea Scaunelor. Avem asigurată finanțare pentru proiectare și studiu de fezabilitate. Putem da drumul la lucrări până în 2024”.

Vizualizări: 2,331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: