Bani încasaţi ilegal de directorul Transloc

Un control al Curţii de Conturi efectuat în primele luni ale anului trecut a scos la iveală o serie de nereguli la societatea de transport în comun de la nivelul municipiului Târgu Jiu, respectiv Transloc. Inspectorii au găsit nereguli mai ales în ceea ce priveşte calitatea gestiunii economico-financiare. Tot cei de la Curtea de Conturi au stabilit că directorul Vasile Căilean a beneficiat ilegal de sporul de fidelitate.

Inspectorii Curţii de Conturi au găsit o mulţime de nereguli la societatea Transloc în urma unui control efectuat în perioada ianuarie-februarie 2014. Aceştia au concluzionat că societatea nu a înregistrat în evidenţa contabilă diferenţa din reevaluarea unui teren în sensul că nu a fost diminuată valoarea acestuia cu suma de 54.200 lei. Mai mult, inspectorii au stabilit la acea vreme că nu au fost îndeplinite obiectivele şi criteriile de performanţă şi că nu s-a urmărit modul de execuţie a contractului de mandat pentru directorul general. Tot despre directorul Vasile Căilean au spus şi că a primit ilegal timp de câteva luni un spor de fidelitate, de 5% din salariul de încadrare. Prejudiciul estimat în acest caz a fost de 2000 lei. Practic, în buzunarul directorului Căilean au intrat lunar, timp de 7 luni, câte 300 de lei, bani necuveniţi.

Căilean a spus că a fost o eroare şi că nu şi-a dat seama că salariul i s-a majorat odată cu primirea acestui spor. “A fost o greşeală a părţii de salarizare din contabilitate şi am returnat acei bani la momentul respectiv, în timpul controlului. A fost făcut în programul pe calculator şi în mod eronat, eu nu mi-am dat seama, care după verificare s-a văzut că exista acest spor de fidelitate şi mi s-a imputat. Nu mi-am dat seama pentru că am aveam un CAR şi nu vedeam exact”, a spus Vasile Căilean, directorul Transloc.

Alte nereguli

Cei de la Curtea de Conturi au mai spus că Transloc a primit în administrare serviciul de transport public local, în mod eronat, prin gestiune directă şi nu prin gestiune delegată, aşa cum era corect. Inspectorii au mai stabilit că societatea nu a achitat la termen obligaţiile la bugetul statului, fapt ce a determinat plata de majorări şi penalităţi de întârziere, în sumă de 42.247 lei. Mai mult, pentru că Transloc nu a achitat obligaţiile faţă de furnizori au fost efectuate cheltuieli neeconomicoase în sumă de 249.990 lei, reprezentând penalităţi pentru nerespectarea clauzelor contractuale, cheltuieli de judecată şi de executare, etc. Conducerea unităţii a spus că toate abaterile constatate de Curtea de Conturi au fost remediate, multe dintre ele chiar în timpul controlului.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: