Sprijin pentru o familie cu patru copii

Familia Barbu din Târgu Jiu locuieşte cu chirie într-o cameră care aparţine Companiei Naţionale Căi Ferate CFR SA. Camera de aproximativ 13 mp. era încălzită cu un reşou improvizat care asigura şi pregătirea hranei.

Soţii Barbu locuiesc împreună cu cei patru 4 copii ai lor, un băiat de 8 ani, o fată de 7 ani, un minor de 6 ani şi mezina familiei, o fetiţă de 11 luni. Situaţia materială precară i-a determinat pe aceştia să ceară ajutorul autorităţilor pentru a asigura celor mici cele necesare unui trai decent.

Strigătul lor de ajutor l-a sensibilizat pe directorul general al DGASPC Gorj. În urma vizitei la domiciliul familiei Barbu, Dumitru Cotruna a realizat riscul permanent la care erau expuşi copiii prin folosirea unui reşou improvizat. În urma evaluării făcute de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj s-a constatat faptul că, deşi situaţia locativă a familiei nu asigura nevoia minimă de spaţiu, totuşi cei doi părinţi se implică activ în creşterea şi îngrijirea copiilor lor, oferindu-le acestora hrană zilnică, igienă adecvată şi afecţiune. Prin intermediul Asociaţiei Inimi de Gorjeni, directorul DGASPC Gorj a oferit familiei Barbu o sobă de teracotă. „La DGASPC Gorj se primesc deseori solicitări de ajutoare financiare din partea familiilor nevoiaşe. Dacă există persoane fizice sau juridice care doresc să aducă un pic de lumină în viaţa unor copii victime ale sărăciei, vă aşteptăm la sediul nostru din str. Dumbrava, nr.34, mun. Târgu Jiu”, a precizat Dumitru Cotruna.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: