Bani pentru combaterea sărăciei. Cum pot fi accesate fondurile

Comisarul European pentru Politică Regională Corina Creţu a declarat, la întrevederea pe care a avut-o, marţi, la Bruxelles, cu ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, că România are la dispoziţie peste 572 de milioane de euro pentru proiecte ce vizează încluziunea socială şi reducerea sărăciei.

Corina Creţu a adăugat că Pachetul naţional anti-sărăcie poate atrage fonduri din mai multe Programe Operaţionale, pentru a găsi soluţii la probleme precum părăsirea timpurie a şcolii, sărăcia, excluziunea socială, dar şi pentru probleme privind sănătatea şi locuinţele.

"Evaluarea nevoilor este o condiţie prealabilă pentru prioritizarea investiţiilor noastre. În această privinţă România a făcut progrese în identificarea domeniilor ce vor fi vizate de iniţiativele curente de dezinstituţionalizare a persoanelor cu dizabilităţi. Ne aşteptăm ca aceste eforturi să fie extinse şi la domeniul protecţiei copilului", a mai declarat înaltul oficial european, citat de Mediafax.

În perioada 2014-2020, se urmăreşte ca 75.000 de copii, 10.000 de persoane cu dizabilităţi şi 62.000 de persoane vârstnice să poată beneficia de condiţii de viaţă mai bune, prin îmbunătăţirea serviciilor sociale.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: