Bani pentru Protecţia Copilului Gorj

Direcţia pentru Protecţia Copilului Gorj a primit bani de la Guvern pentru a-şi putea acoperi salariile pe ultimele două luni ale acestui an şi pentru a asigura hrana pacienţilor. Este vorba despre o sumă de aproape şase milioane de lei. „S-au repartizat pentru toate judeţele sume pentru funcţionarea în siguranţă a Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Pentru Gorj, este suma de 5,7 milioane de lei care este destinată funcţionării, asigurării hranei pacienţilor şi achitării salariilor pentru lunile noiembrie şi decembrie”, a transmis Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Și pentru că au fost încasări record în această vară la bugetul de stat, va mai veni o rectificare şi peste două luni. „Aşteptăm încă o rectificare în luna noiembrie, să vedem încasările la bugetul de stat în lunile iulie, august. În luna iulie, încasările sunt record, cele mai mari din 1990 până acum, şi sperăm să fie redistribuite în teritoriu acolo unde este nevoie pentru asigurarea funcţionării şi asigurarea cofinanţării proiectelor europene, pentru că dacă vorbim de PNDL, suntem în fază incipientă de a ţine licitaţiile şi de a încheia contracte de execuţie de lucrări. Cofinanţările vor trebui asigurate pentru anul 2019”, a mai explicat Cosmin Popescu.

Vestea este una bună mai ales pentru zeci de primării din Gorj unde, la ultima rectificare bugetară, nu a venit niciun leu. (M.M.)

Vizualizări: 527

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: