Institutul UCB are un nou director

Institutul de Politici Publice, Administraţie şi Ştiinţele Educaţiei al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu are un nou director. Senatul universităţii l-a numit pe Sorin Purec în această funcţie neremunerată.

Sorin Purec a fost până nu demult decan al Facultăţii de Știinţe ale Educaţiei, Drept şi Administraţie Publică din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Purec a demisionat din funcţie invocând motive personale, iar la cârmele facultăţii a fost numit interimar Horaţiu Gorun. Mai-marii universităţii nu l-au lăsat pe fostul decan fără post de conducere. Astfel, în şedinţa Senatului UCB din 17 septembrie, senatorii l-au validat pe Sorin Purec în funcţie de director al Institutului de Politici Publice, Administraţie şi Știinţele Educaţiei.

Despre acest institut nu se cunosc prea multe. Pe site-ul propriu se arată că a luat fiinţă în data de 29 august 2014, în baza unei hotărâri a Senatului, prin reorganizarea Centrului de cercetare a dezvoltării, dar şi că are următoarele structuri funcţionale: Centrul pentru Politici Publice şi Sondarea Opiniei Publice, Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, Departamentul pentru Învăţământ la Distanţă şi Formare Continuă, Colegiul „Constantin Rădulescu-Motru”, Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră a Studenţilor, Departamentul pentru Asigurarea Calităţii şi Centrul de testare a competenţei lingvistice - Eurolinqua.

Preşedintele Senatului UCB, Adrian Gorun, spune că Sorin Purec nu va fi remunerat pentru funcţia de director. „L-am propus pentru că şi acolo trebuie să se ocupe cineva. Nu mai era director la institut. Acolo nu este cu bani, trebuie să funcţioneze institutul. E o responsabilitate, să fie un organizator. E muncă de creaţie, de cercetare. Institutul este cel care, în primul rând, organizează conferinţele de nivel naţional, chiar cu participare internaţională. În cadrul lui am lucrat pentru lansarea proiectului de Lege a Educaţiei. Tot aici sunt elaborate diverse strategii, pentru judeţ, pentru diferite zone”, a declarat Adrian Gorun, preşedintele Senatului UCB.

Vizualizări: 1,201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: