Motru: Recompensă pentru informaţii despre câini

Primăria Motru a reacţionat după ce pe paginile de socializare au apărut tot mai multe fotografii cu haite de câini prin oraş. Mai mult, un copil a fost muşcat de un câine fără stăpân. „De la jumătatea anului 2016, când primarul Gigel Jianu a preluat mandatul, în municipiul Motru au fost capturaţi 291 de câini. Dintre aceştia. 158 au fost daţi spre adopţie, 54 eutanasiaţi, conform legii, pentru că animalele sufereau de boli incurabile, iar 29 de patrupede au decedat din motive naturale. În acest moment, în adăpostul de pe raza municipiului Motru sunt găzduiţi 50 de câini, padocul având o capacitate de 70 de locuri”, arată un comunicat al primăriei, în care se precizează că Direcţia Publică Motru gestionează această situaţie.

Cei de la primărie cred că numărul de câini rămâne mare, deoarece aceştia sunt aduşi de persoane din afara localităţii. „Deşi au fost desfăşurate nenumărate acţiuni specifice în vederea gestionării problemei câinilor fără stăpân, pe raza municipiului Motru încă sunt câini fără stăpân, ceea ce îi determină pe edili să creadă că animalele sunt aduse în Motru, din localităţile învecinate”, se arată în comunicat.

Pentru a afla cine sunt aceste persoane, primarul este dispus să recompenseze informaţiile primite. „Primarul municipiului Motru, Gigel Jianu, a decis să recompenseze persoanele care oferă informaţii şi dovezi ce pot determina identificarea celor care aduc câini fără stăpân pe raza oraşului”, arată documentul citat, fără a preciza în ce constă recompensa. (A.A.)

Vizualizări: 1,520

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: