Bani pentru reabilitarea blocurile de pe Eroilor

Încă opt blocuri din Târgu Jiu vor intra în programul de reabilitare termică începând din această lună. Este vorba despre blocurile din zona centrală a municipiului, mai exact cele de pe tronsonul Calea Eroilor-strada Unirii. Pentru izolarea termică a acestor blocuri, primăria a primit deja suma de

13,9 miliarde de lei vechi, ceea ce reprezintă 50% din valoarea lucrărilor. Diferenţa de 30% va fi suportată de către municipalitate, iar 20% de către asociaţiile de proprietari. De asemenea, anul viitor vor fi demarate lucrările de reabilitare termică la alte 35 de blocuri, din zona centrală, cele cuprinse între Piaţa Centrală şi Statuia Tudor Vladimirescu, şi încă 45 de blocuri din zona Comuna din Paris, I.L.Caragiale, Debarcader şi 1 Decembrie. “Ni s-au avizat favorabil proiectele pentru aproximativ 100 de blocuri. Pe măsură ce ni se vor aloca fondurile vor fi demarate şi celelalte lucrări”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Până la sfârşitul anului vor fi finalizate lucrările de reabilitare la toate cele 21 de blocuri cuprinse în prima etapă, în luna octombrie urmând a se efectua recepţia unora dintre ele.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: