Bani pentru uzufruct. Cine sunt beneficiarii!

Locuitorii comunei Roșia de Amaradia încep negocierile cu reprezentanții CE Oltenia pentru uzufruct. Ei vor primi bani pentru terenurile care au fost folosite, în urmă cu mai mulți ani, de unitatea minieră. Exploatările s-au încheiat demult, dar suprafețele repsective nu au fost redate circuitului agricol, motiv pentru care sătenii sunt nevoiți să se mulțumească cu sumele pe care le primesc de la CEO.

 

Reprezentanții Complexului Energetic Oltenia vor merge în comuna Roșia de Amaradia pentru a negocia uzufruct. În funcție de cât de productiv a fost anul trecut, în zona respectivă, proprietarii pot să primească până la 1500 lei pe hectarul dat în folosință la CE Oltenia. Primarul localității, Liviu Cotojman a afirmat că în comună sunt aproximativ 160 de proprietari ce ar urma să fie despăgubiți de unitatea minieră.

"În total, în localitatea Roșia de Amaradia există aproximativ 300 de hectare de terenuri pentru care CE Oltenia plătește despăgubiri. AVem o situație de care noi nu suntem tocmai mulțumiți. Practic, exploatările s-au încheiat în urmă cu vreo 8 ani, dar unitatea minieră continuă să despăgubească oamenii pentru că terenurile nu au fost redate circuitului agricol. Oamenii și-ar dori, mai degrabă să poată munci acele terenuri pentru banii primiți de la CEO nu sunt de fiecare dată mulțumitori. Ca primar al localității am tot purtat discuții pe acest subiect cu toți cei din conducerea CEO, dar nici până acum nu s-a aplecat nimeni spre problema noastră", a afirmat primarul comunei Roșia de Amaradia.

Vizualizări: 1,518

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: