Banii lui Vanghelie nu mai put

Ponta şi Vanghelie mergând umăr la umăr pe străzile noroite din Dorohoi. Tineri cu tricouri de culoare roşie, cu însemnele PSD, scoţând lumea la poartă. Şi în urma lor, înşirate, cele 33 de TIR-uri cu ajutoare pentru sinistraţi, având şi ele emblema PSD. Orice prilej e bun pentru puţină campanie electorală, iar tragedia din Moldova este cu atât mai bună de exploatat.

Cum a ajuns Ponta să se afişeze cu Vanghelie, după ce s-au duşmănit atâţia ani? Fără îndoială, Vanghelie a rămas ca şi pe vremea lui Geoană principalul susţinător financiar al PSD şi pe această cale cumpărătorul de imagine pentru liderii partidului. Aşa a început şi Geoană, prin a profita de acţiunile electorale cu mici şi bere ale lui Vanghelie, până când, treptat, a ajuns sub papucul mafiei patronate de acesta şi de naşul Cătălin Voicu. Imaginea costă mult, iar oameni ca Vanghelie ştiu să exploateze dorinţa celor care se afişează cu acţiuni care nu sunt ale lor, dacă asta dă bine la public. Cu siguranţă, Vanghelie a fost acceptat să defileze lângă Ponta pentru că el a colectat cele 33 de TIR-uri cu ajutoare, pe baza cărora şi-a făcut preşedintele PSD imagine sâmbătă. Şi este doar începutul.

Disputa dintre Victor Ponta şi Marean Vanghelie a fost de notorietate mulţi ani şi a fost unul din motivele celui dintâi să părăsească organizaţia PSD Bucureşti cu coada între picioare şi să se exileze în Gorj. Punctul culminant al acestui război a fost chiar în ziua în care Ponta a fost ales preşedinte al PSD. Congres după care păreau să vină zile grele pentru Marian Vanghelie şi ai lui, arestarea senatorului Cătălin Voicu fiind o grea prevestire. Între timp, Ponta a descoperit că PSD are o gaură în buget de 8 milioane de euro şi că sunt puţini pesedişti dispuşi să bage mâna în buzunar. Mai mult, deplasările lui Ponta în sânul electoratului costă şi nu puţin, iar banii pe care îi lua de la complexurile energetice din Gorj prin intermediul firmei de avocatură a colegului lui de partid Dan Şova nu mai sunt. Şi atunci, Ponta şi-a adus poate aminte de declaraţia lui Vanghelie, omul de casă al contracandidatului Geoană, cu privire la alegerea  sa ca preşedinte. „Mă adaptez, ce dracu să fac, să mor? Vreau să supravieţuiesc”, a spus Vanghelie. Iar Ponta îi asigură acum supravieţuirea,  politică şi nu numai, câtă vreme şi supravieţuirea PSD depinde de banii lui Vanghelie.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: