Banii şi viaţa

Cred că am perceput mesajul subliminal al lui Boc. Întrebat ce se fac oamenii care se bulucesc la cozi, Boc s-a uitat fix în ochii a răspuns senin că el nu ştie de nici o coadă. Cum domnule, a insistat reporterul (evident, de la Antena 3), că avem imagini cu oameni care se calcă în picioare. La fel de calm, Boc a simţit nevoia să se facă bine înţeles: este o informaţie neverificată. Şi atunci mi-a picat fisa: Boc ne încurajează să tragem ţeapă. Să nu completăm nici o declaraţie şi să implorăm angajatorii să ne plătească la negru. Statul nu doar că vrea mulţi bani munciţi de mine ca să-mi dea în schimb nimic. Vrea să mă pună şi pe drumuri. Dacă vreau impozit rezonabil (tot mare, dar hai să zicem rezonabil), trebuie să-mi programez lunar un drum până în Gorj, să-mi depun declaraţia de venituri. Dacă vreau carte de muncă, orice e peste 20 de milioane se impozitează cu 80 şi nu-ştiu-cât la sută. Halal capitalism! Tot e bine, decât cum am auzit că era pe vremea PSD-ului, cu peste 100% impozit peste anumite sume.

Ce facem noi aici- Iubim animalele vrând-nevrând. Ne înscriem toţi în PETA şi susţinem balenele şi speciile pe cale de dispariţie. Sau, dacă vreţi, hrănim elefantul lui Vlădescu. Acest elefant băşinos format din şomeri beţivi, babe nebune şi alţi asistaţi sociali. Am vrut capitalism şi ne îndreptăm tot mai vertiginos spre cel mai voios comunism. Nu vreau să fiu egal cu baba care vrea pensia la fel de mare ca şi până acum, pentru că nu eu i-am promis pensie. Cine i-a promis să-i dea sau nu, treaba lui, dar nu de la mine.

Nu ştiu cum e în alte ţări, dar în orice caz mai rău nu are cum să fie. Adică o fi la fel de complicat cu fiscalitatea, dar măcar acolo îşi place să trăieşti. Eu deja mă simt în România ca la un hotel infect din Mamaia: plătesc bani grei ca să stau în ea şi, în schimb, mi se oferă condiţii mizere. Din păcate, sejurul în Mamaia se termină în cel mult două săptămâni. Pe aici va trebui să mai zăbovim o vreme, până ne vine mintea la cap şi ne luăm lumea tot acolo. În cap.

mantzy.wordpress.com

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: