Cea mai gustoasă rețetă de ardei iute, tocat, la borcan

Alături de o ciorbă este binevenit un ardei iute de la borcan, conservat în oțet, cu condimente. Secretul unei rețete delicioase de ardei tocat este ca oțetul să fie ceva mai dulce, îndulcit cu miere sau zahăr.
Ardeii iuți se pun în borcane tăiați rondele, iar din ingredientele de acestei rețete veți obține 7 porții (7 borcane de 330 g).
Ingrediente:
600-650 g ardei iuți, roșii
200-250 g ardei iuți, verzi
2-3 frunze de dafin
1 lingură mare rasă de sare mare neiodată
1 l apă
0,5 l oțet din vin, de 9 grade
1 lingură mare rasă de boabe de piper
2 linguri mari de zahăr (sau miere)
1 lingură mare rasă de boabe de muștar
Mod de preparare:
Se spală ardeii iuți și după ce se scurg de apă, se taie rondele (de grosimea dorită) cu cuțitul, fără să ne străduim să îndepărtăm toate semințele. Trebuie neapărat să purtați mănuși!
Se așează feliile de ardei, în borcane de 330 g, spălate și sterilizate în prealabil. Ardeii iuți se așeză în straturi de culori diferite, pentru un aspect cât mai plăcut!
Între timp se prepară oțetul. Într-o oală se pun la fiert apa, oțetul, sarea, zahărul și mirodeniile și se lasă la fiert 5 minute.
Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în borcane și se lasă să se răcească. Se pune ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnăm oțetul fierbinte.
Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se pun capacele la borcane și se păstrează la cămară.
Vizualizări: 986
Distribuie Trimite pe WhatsApp